*Nettavisen* Nyheter.

Mer moro på Myrerjordet

Deal!: Fra venstre: John Jacob Andresen fra Kjelsås Vel, Tor Vidar Fosse fra Kjelsås IL/Fotball og Thorbjørn Togstad fra Øvre Grefsen Vel skrev forrige torsdag under intensjonsavtale om opprusting av Myrerjordet. Her avbildet på Grefsen stadion som har kunstgress. Foto: Kristin Tufte Haga Foto: Foto: kristin Tufte Haga

Øvre Grefsen Vel, Kjelsås Vel og Kjelsås Idrettslag vil ruste opp Myrerjordet – blant annet med kunstgressbane og forslag til volleyballbane, skøytebane, boccia og minigolf.

KJELSÅS: – I dag undertegnet vi intensjonsavtalen med forslag til hva som bør på plass på Myrerjordet. Nå starter jobben med å fronte forslaget mot blant annet Idrettsetaten og de lokale og sentrale politikerne, og overbevise de om at dette er et prosjekt som kommunen må prioritere penger til. Så det er stykke igjen, selv om vi allerede i løpet av neste år håper at noen av planene kan settes i gang. sier leder i Kjelsås Fotball, Tor Vidar Fosse, leder Øvre Grefsen Vel, Torbjørn Togstad og leder Kjelsås Vel, John Jacob Andresen.

Mye på gang

Og det er ikke småtterier vellene og idrettslaget ser for seg på Myrerjordet:

Llekeområder for barn, minigolf, boccia, sandvolleyballbane, skøytebane og kanskje til og med et inngjerdet “lekeområde” for hunder.

Særlig i randsonen mot Myrerskogveien skal det etter planene bli plass til andre aktiviteter enn fotball.

LES OGSÅ: Vil bygge idrettshall på Grefsen stadion

Kunstgress forutsetning

Og det fotballen selv ønsker seg aller mest på Myrerjordet – er en kunstgressbane – der grusbanen er i dag. Og ifølge Fosse fra fotballen er kunstgressbanen en forutsetning for at det skal bli plass til de andre foreslåtte aktivitetene.

– Da vil noe av fotballaktiviteten som foregår på ”ordinært” gress i dag – flytte til kunstgresset. Og så hadde det selvsagt vært flott med skikkelig belysning på banen, sier Fosse.

Varme under kunstgresset ble også et tema da avisen var innom. Men varme koster veldig mye – og foreløpig er nok lys lenger opp på fotball-lista.

Fotballen har rundt 1000 medlemmer alene. Og de to vellene representerer mange tusen beboere i nærområdet til Myrerjordet – faktisk går velgrensen mellom Kjelsås og Øvre Grefsen langs kanten på jordet – langs Hareveien.

LES OGSÅ: Hva er hallidrett?

Naboene tok initiativ

– Det var jo også naboer rundt Myrerjordet som for flere år siden kom med innspill til oss om at området burde rustes opp – og utnyttes bedre. Den gangen ble det ikke noe samarbeid med idrettslaget, men nå er vi i gang, sier Togstad.

Det vil nå bli satt ned en prosjektgruppe som skal jobbe videre med saken og da vil også parkeringsproble-matikken rundt jordet også bli diskutert.

HVA MENER DU? KOMMENTER SAKEN NEDENFOR?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.