RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer om Frp i Oslo øst

Byrådssekretær Kai-Morten Terning (Frp) likte ikke min kritikk av eldreomsorgen i Oslo (Østkantavisa 13.08.). Jeg liker ikke at han beskylder meg for å komme med en rekke påstander som han hevder er usannheter(Østkantavisa 20.08.). Han har riktig nok tatt meg i en unøyaktighet, jeg skrev at det var blitt flere hundre færre sykehjemsplasser i den tida Frp har hatt hovedansvaret, og han påpeker at det rette tallet er 188. Jeg får vel beklage det, men ellers har han ikke påvist en eneste feil i innlegget mitt. At det så er noen vurderinger vi er uenige om er greit, det skulle bare mangle. Mitt hovedpoeng når det gjelder konkurranseutsetting av sykehjemsdrift er at det fratar beboere forutsigbarhet. De velger på grunnlag av en kjent driver, og så blir det skifte, og hva så? (Hva betyr det forresten at “.. Attendo Care vant fordi de hadde et bedre tilbud til den samme kvaliteten som Kirkens Bymisjon hadde i sitt tilbud.” Betyr det billigere, for eksempel fordi de ansatte får dårligere vilkår?)

Min konklusjon står fast: Det som er resultatet etter at Fremskrittpartiet har hatt hovedansvaret for sin aller fremste hjertesak i seks år, tilsier at de ikke bør få ansvar i landets regjering.

Så langt om Frps innsats for eldreomsorgen i Oslo. Partiet har jo også hatt andre byråder de siste seks årene. Da Peter N. Myhre fikk byrådsansvar for miljø og samferdsel var det mange av oss som ikke visste om vi skulle le eller gråte. Men rett skal være rett: Frp har måttet finne seg i å stemme for fortsatt bomring, og de kollektivtilbudet i byen er blitt bedre. Men det har sin forklaring i at bystyret har tvunget det fram, bl.a. har Venstre stått hardt på her, selv om de ellers holder sin hånd over byrådspartiene H og Frp. Vi fikk tilbake trikk nr 12 til Kjelsås, men det var mot byrådens vilje.

Kultur og næringsvirksomhet er det tredje området som dekkes av en byråd fra Fremskrittspartiet. For noen år siden la hun fram en melding om bibliotekets framtid i hovedstaden. Meldingen fikk stygg medfart av høringsinstansene, utover det å få et nytt hovedbibliotek på Vestbanen var det ikke mye visjoner i meldingen. Og bortsett fra at det nå er nesten sikkert at det ikke blir hovedbibliotek i Vika, har lite eller ingen ting skjedd. Seinere måtte denne byråden overlate kulturarbeidet til høyremannen Torger Ødegaard for å konsentrere seg om å bygge ny Holmenkollbakke. Hvordan det har gått, så langt, har vi nettopp fått høre litt om.

Altså: Den innsatsen Fremskrittspartiet har gjort på de områdene de har hatt byrådsansvar i Oslo i 6 år, overbeviser meg om at vi er best tjent med at den rødgrønne regjeringen bør fortsette.Ole Jørgen Nyhagen
Bydelspolitiker (SV) i Sagene bydel

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere