RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer penger - mindre kutt

Med mer penger til disposisjon, kunne BU på Søndre Nordstrand enes om et budsjett som gir mindre kutt og mer penger som kommer befolkningen til gode.

SØNDRE NORDSTRAND: Det ble enighet om mye, men noen klare politiske skiller da pengene skulle fordeles. Høyre og Fremskrittspartiet ville gjerne ha noe mer i reserve, mens de øvrige (flertallet) ønsket å vise at bydelen nå har mer til disposisjon.
Det ble enstemmighet om å avsette 410.000,- til forebyggende barn- og ungdomsarbeid i samarbeid med frivillige. Hertil kommer 190.000,- til forebyggende barne- og ungdomsarbeid. H/FrP ville her gjerne ha ytterligere 110.000,-. Kulturkafeen på Åsbråten får 300.000,-. Tanken her er å fange opp en del unge som faller fra i skolesystemet. Karistøl får 200.000,-. Bydelsdirektøren hadde foreslått å sette av 350.000,- til fordeling til frivillighetsarbeid. Denne posten var det full enighet om å øke med 150.000,- slik at et til sammen står 500.000,- på denne kontoen. Det var også full enighet om administrasjonens forslag om 2.175.500,- til Søndre Holmlia Fritidssenter. Høyre ville gjerne plusse litt på til Prinsdal eldresenter, og det ble enighet om at det stedet i 2006 skal få 1,2 millioner. Et par øremerkete poster gikk glatt gjennom - 1 million til ridehus på Sønder Aas gård og 1,5 til tilsvarende på Lofsrud. Så to årsverk til barnevern - til sammen 600.000,-.
En halv ny stilling til fysioterapi ville den største gruppen ha mens det ble enighet om et årsverk for ergoterapi. To nye årsverk til hjemmetjenesten.
Kantarellen får to nye sykehjelpepleier, og det blir ikke aktuelt med dobbeltrom. Dette vil til sammen koste 1,5 millioner. H/FrP ville også sette av penger til to ekstra sykehjemsplass der, men det fikk de ikke flertallet med på. De rød/grønen foreslo en reduksjon på 700.000 på kuttlisten for hjemmetjenesten, men her fikk de ikke følge av de andre. Likevel hadde de flertall. Det ble også enighet om mer penger til sykehjemmet totalt 1,25 millioner mer enn det administrasjonen hadde satt av. Flertallsgruppen fikk også gjennom 1,6 mill mer til barnehagene, og det samme var tilfelle med generelle øvrige kutt. Totalt her 1,6 millioner mer å rutte med. Bydelen vil gi plass til 5 lærlinger i 2006. Hallagerbakken dagsenter får en ekstera stillinmg, kantinedrift på Kantarellen skal styrkes med 25.000.
Ungdomsrådet får 50.000,- til disposisjon, og for å motivere de ansatte i bydelen, skal de konkurrere om 5.000 for idé om gode miljøtiltak.

Det ble ikke satt av penger foreløpig til dosedispensering knyttet til hjemmetjenesten. Her kommer politikerne tilbake på nyåret. Og det ble heller ikke foreløpig knyttet en stilling til seniorveileder.
Med penger i reserve vil bydelsutvalget utover på året se om det blir hull som må fylles. Derfor kan det også i 2006 bli nødvendig med en budsjettjustering når det nærmer seg sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere