*Nettavisen* Nyheter.

Mer penger, men må likevel kappe

Frivillighetsmidler er stort sett alltid mulig salderingspost før budsjett vedtas. Her er Glenn fra Bjerke dramatiske selskap, som ber om at frivillighetsmidlene ikke kuttes, denne gang fra april 2009.

Frivillighetsmidler er stort sett alltid mulig salderingspost før budsjett vedtas. Her er Glenn fra Bjerke dramatiske selskap, som ber om at frivillighetsmidlene ikke kuttes, denne gang fra april 2009. Foto: Arkivfoto

Bydel Bjerkes politikere vedtartorsdag neste uke sitt budsjett for 2011.

BJERKE: Til tross for at bydelen får 0,3 prosent i økt budsjettramme fra rådhuset, varslet Kari Anne Mathisen tøffe tak, da hun lanserte budsjettet i slutten av november. Neste året blir med andre ord heller ikke i år noen dans på roser.

Les også: Beinhard kamp på Bjerke

Frivillighet kappes

Bydel Bjerke har hatt 484 000 kroner i frivillighetsmidler. For neste år foreslår Mathisen å redusere disse midlene med 150 000 kroner.

Sosialhjelp

Hun går også inn for at hun kan kutte antall sosialklinet er ned fra 525 til 505, og sparer således penger på det.

Årsaken til det er at prosjektene bydelen har satt i verk med støtte i 2010 fra Byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester til Sinsenveien og gjennomgang av langtidsklienter, gir muligheter til reduksjoner. Konsekvensen blir flere brukere på Kvalifiseringsprogram, og færre brukere på økonomisk sosialhjelp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.