Mer realistisk Audi e-tron

E-TRON: Audi e-tron blir mindre hissig, men sannsynligvis mer realistisk

E-TRON: Audi e-tron blir mindre hissig, men sannsynligvis mer realistisk

E-tron roer ned, både når det gjelder ytelse og design.

 

 

 

 

Første generasjon e-tron

Første e-tron var nesten en tro kopi av R8s utseende.

Få måneder etter at Audi for første gang viste sin kommende elektriske sportsbil, vises en ny variant av Audi e-tron, på den internasjonale bilutstillingen i Detroit som åpnet mandag. Bilen har fått navnet ”Detroit showcar Audi e-tron”.

Der første e-tron minnet om R8, ser andre versjon av e-tron ut til å minne mer om en TT.

En totalvekt på kun 1350 kilo og kraftige elektromotorer sørger for at ytelsespotensialet er ivaretatt også på denne konseptmodellen

To elektromotorer ved hvert sitt bakhjul yter til sammen 204 Hk og skal kunne ta bilen fra 0-100 km/t på 5,9 sekunder. Akselerasjon fra 60 til 120 km/t går unna på 5,1 sekunder.

Det er imidlertid betydelig svakere enn første generasjon av e-tron, som hadde en samlet ytelse på 313 hk. Den skulle kunne akselerere fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder, og fra 60 til 120 km/t på 4,1 sekunder.

250 km rekkevidde

Audi-teknologien gjør det mulig å utnytte elektromotorenes høye dreiemoment maksimalt. Motorene får energi fra Lithium-ion batterier, som alene veier om lag 400 kilo. De er plassert lavt bak fører- og passasjersetene for å gi optimale kjøreegenskaper.

Batteriene gir fra seg 45 kWh etter hver opplading, noe som gir Audi e-tron en rekekvidde på opp til 250 kilometer.

Akkurat som første versjon av Audi e-tron har denne utgaven en varmepumpe som bruker varmen fra elektromotorene til å gi riktig temperatur i kupeen.

Detroit-versjonen av Audi e-tron har en bredde på 1,78 meter, den er 3,93 meter lang og rager kun 1,22 meter over asfalten. Hjulavstanden er på kun 2,43 meter.

Den første e-tron-versjonen var 4,26 meter langt, 1,90 meter bred og kun 1,23 meter høy. Hjulavstanden var på 2,6 meter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.