RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer ros til Ullern

Ullern videre- gående skole var en av tre finalister til kommunens utviklingspris. - Skolen profilerer Oslo kommune utover kommunens grenser, sier juryen.

Sentrum: Pål Riis har fått enda et diplom å henge opp på kontoret sitt. Ullern videregående skole endte som en av tre finalister til Oslo kommunes utviklingspris.

Snuoperasjon

I forrige uke var de tre finalistene, Ullern videregående skole, Kemneren og Utdanningsetatens "Jobb og sånn" og bydel St.Hanshaugen, samlet til en høytidelig prisutdeling i Oslo rådhus. Ullern, som i år hadde 176 primærsøkere i 2007 - mot ni i år 2000, var nominert fordi man hadde klart å snu en nedleggingstruet skole til å bli en av byens best søkte og populære skoler.
- Skolen har arbeidet systematisk med utviklings- og endringsprosesser som omfatter hele organisasjonen, skrøt juryen.
Rektoren på Ullern, som for øvrig ble Nasjonal Demonstrasjonsskole for 2006-2008, syntes det var hyggelig å være tilbake i Rådhuset.
- I 2000 var vi på kanten av stupet. Med én stemme overtak vedtok bystyret å la skolen bestå. I fjor var det et mye større flertall som gikk for at skolen skal bygges ut, smilte han.

Elevene snakket

Riis hadde tatt med seg tre elever, Joakim Frimann-Dahl, Tahiya Hossain og Marte Hurlen, til Rådhuset.
- Det er så mye bra å si om Ullern. Vi hadde nettopp Jens Stoltenberg på besøk, og han sa at Ullern er en av de beste skolene i landet. Når selve statsministeren sier det, må det vel stemme? sa Tahiya og fikk publikum til å trekke på smilebåndene.
Joakim fortalte om sitt første møte med skolen.
- Da jeg skulle velge videregående skole var jeg fast bestemt på at jeg i hvertfall ikke skulle søke Ullern. Men så dro jeg på åpen dag på skolen, og etter ett besøk var jeg overbevist.
Marte trakk frem det gode miljøet blant elevene.
- På Ullern er vi gode venner på tvers av klasser og trinn, fortalte hun.

Sikre på seier

De tre elevene var bomsikre på at Ullern ville stikke av med førsteplassen. Men skolen møtte hard motstand fra de to andre finalistene. Bydel St.Hanshaugen var nominert for sitt arbeid for å bekjempe bostedsløshet blant vanskeligstilte flyktninger, bostedsløse og mennesker med psykisk lidelse og dobbeltdiagnose. Men det var Kemneren og Utdanningsetatens pedagogiske opplegg "Jobb og sånn" som til slutt ble premiert med 50 000 kroner og to flotte trykk av Nico Widerberg.
"Jobb og sånn" er et nyskapende undervisningsopplegg i matematikk og samfunnsfag. Målet er å høyne elevers kunnskapsnivå om rettigheter og plikter i arbeidslivet med fokus på skatte- og avgiftsområdet. Opplegget er tilrettelagt for elever i grunnskolens 10. trinn, i voksenopplæringen og i undervisning av innvandrere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere