RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer snø – mer elg i veien

En elgpåkjørsel i uka i Maridalen – i går smalt det igjen.

MARIDALEN: I slutten av februar skjedde den ene elgpåkjørselen, og i går kveld skjedde det igjen. Ingen av de to ulykkene har påført alvorlige personskader, men dyrene har blitt skadet.– Vi ber om at bilistene nå tar ekstra hensyn, mer snø gjør at elgen beveger seg mer ned til veiene, sier seniorrådgiver Anders Gimse i Bymiljøetaten.

– Ved påkjørselen 23. februar - som skjedde midt på ettermiddagen -  sporet vi opp dyret. Skadene var såpass alvorlige at elgkua måtte avlives. I gårsdagens tilfelle, som var i titiden på kvelden, sporet vi også opp elgen, men den så ut til å klare seg såpass bra at det ikke var nødvendig å avlive den. Den hadde kun en mindre skade i det ene benet, forteller Gimse.

Går ofte bra

Og ifølge Gimse går det ofte også bra med elgen i møte med bil.

– Hittil i år har vi registrert syv elgkollisjoner med bil i Sørkedalen og Maridalen, i fem av disse sammenstøtene har elgen klart seg bra etterpå, sier Gimse.

I tillegg er hittil i år to elg kjørt i hjel av toget (Gjøvikbanen) mellom Sandermosen og Sanderberget.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere