RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer tid til å gå skirenn for Jonas Gahr Støre


SPREK: Tidligere minister Jonas Gahr Støre (Ap) er i form, og feide inn til mål etter to runder i den tøffe OBIK-løypa i Holmenkollen. Foto: Kristin Tufte Haga
SPREK: Tidligere minister Jonas Gahr Støre (Ap) er i form, og feide inn til mål etter to runder i den tøffe OBIK-løypa i Holmenkollen. Foto: Kristin Tufte Haga
Oslo Bedriftsidrettskrets skikarusell i Holmenkollen er svært populær. I går stilte også tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre (53) til start.

NORDRE AKER/HOLMENKOLLEN: – Jeg kom rett fra et foredrag nede i byen. Dro oppover hit litt over halv syv, skiftet i bilen og rakk ikke oppvarming. Så det tok litt tid før jeg kom i gang i løypa, forteller tidligere utenriksminister og helse- og omsorgsminister, og nå stortingsrepresantant Jonas Gahr Støre (Ap).

Men starten rakk han, han rakk også å sveipe innom smørebodene som hjelper løperne å treffe bedre med glien.

– Hvordan gikk det, da?

Løypa er veldig tøff, og få steder å «hvile». Men det gikk bra synes jeg. Søndag skal jeg delta i Thorleif Haugs minneløp, så tenkte at dette var en fin gjennomkjøring før søndagen, forteller Støre.

Fin anledning til å komme i aktivitet

Støre gikk også ett av Oslo Bedriftsidrettskretsrenn (OBIK) i fjor, da han fortsatt var i regjering.

OBIK-rennene er et veldig hyggelig arrangement. Som da jeg var helseminister, er jeg imponert og begeistrert over bedriftsidretten som får til å arrangere renn som dette. Arrangement med stort humør og engasjement. Et viktig bidrag til folkehelsen, og en fin anledning for folk å komme ut i aktivitet – her er alle nivåer representert, sier Støre.

Noe helt eget å få gå her i «Kollen». Det å komme over Gratishaugen, med nummer på brystet, høre "speaker'n", og få gå i løypene til proffene – ja det er en herlig følelse, og veldig gøy, legger den tidligere ministeren til.

Astrid - et forbilde

Støre stiller for Heming skiklubb, hvor han «alltid» har vært medlem. Han har også fulgt klubbens store datter, Astrid Urenholdt Jacobsen, fra hun var juniorløper.

Hun er virkelig et flott forbilde for klubben. Stiller på treninger og trekker med seg bredden. Jeg må jo si at jeg synes det var veldig synd at hun ikke ble tatt ut til åpningsdistansen i OL, men håper likevel hun slår ut i full blomst i OL, sier Støre.

Bedre tid?

– Men nå har du kanskje bedre tid til skirenn og trening, nå som du ikke lenger er i regjering?

Det er fortsatt travelt, men jeg har litt mer tid nå. Jeg prøver å få til to til tre ganger i uken. Jeg bor jo nær skogen, så det er jo lett å komme seg ut. Med årene blir det jo bare mer og mer nødvendig å trene, også for å få overskudd, sier Støre, som også vil prøve å få deltatt i de tre resterende OBIK-rennene i Holmenkollen.

OBIK-løypa i gårsdagens renn var på 4,5 km, og løperne går to runder. Ifølge resultatlista brukte Støre i underkant av 35 minutter på løypa.  Fortsatt ledige plasser i de resterende rennene – mer info på Oslo Bedriftsidrettskrets hjemmeside.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere