RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer til dans og miljøpark


Akerselva miljøpark får 3,5 millioner kroner.
Akerselva miljøpark får 3,5 millioner kroner.
Regjeringen foreslår mer penger til Dansens hus og Akerselva miljøpark i Statsbudsjettet som ble lagt fram i dag.

Dansens hus skal etter planen åpne på Vulkan i februar 2008. For å ferdigstille prosjektet foreslår regjeringen i sitt budsjett å øke bevilgningene med 9,2 millioner kroner, tilsammen 28,2 millioner kroner.

Miljøbudsjett

I følge finansminister Kristin Halvorsen (SV) er statsbudsjettet som ble lagt fram i dag et miljøbudsjett. Og litt av miljøpengene drypper også på Oslo indre øst. Akerselva miljøpark - Nedre Foss får nemlig 3,5 millioner kroner til oppgradering av det regjeringen kaller et viktig friluftsområde i Oslo indre øst.
Disse to tiltakene er de største og mest konkrete bevilgningene til Oslo indre øst i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2008. Men i tillegg er det foreslått flere tiltak, som også vil komme beboerne i indre øst til gode.

Politiet får mer

Blant annet foreslår regjeringen en stykring av Oslo-politiet med økte bevilgninger på 74 millioner kroner. Politiet har i lang tid etterlyst flere bevilgninger for blant annet å kunne øke sine ressurser. Og i tillegg til de 74 millioner kronene foreslås det å videreføre tiltak hos Oslo-politiet som ble vedtatt i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i 2007. Dette innebærer 32 millioner kroner.
Oslo-politiet vil også få videreført 6 millioner kroner til spesiell innsats mot gjengkriminalitet.

Østkantavisa kommer med mer om statsbudsjettet utover dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere