RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer trøbbel for T-banen


Det er stadig nye problemer for linje 4. Mandag måtte reisende igjen sette seg på buss for bane fra Bergkrystallen til Karlsrud. Bildet er tatt i sommer da reisende måtte kjøre buss for bane i fire uker.
Det er stadig nye problemer for linje 4. Mandag måtte reisende igjen sette seg på buss for bane fra Bergkrystallen til Karlsrud. Bildet er tatt i sommer da reisende måtte kjøre buss for bane i fire uker. Foto: Illustrasjonsfoto: Kristin Trosvik
De reisende med T-bane 4 utsettes for stadig nye prøvelser.

LAMBERTSETERBANEN: I dag, tirsdag, måtte reisende med Lambertseterbanen igjen sette seg på en buss for bane – om enn bare mellom Bergkrystallen og Karlsrud. Årsaken var problemer med strømforsyningen.

LES OGSÅ: T-banen i gang etter humpete start

– Må reisende med linje 4 være forberedt på å ta buss for bane i morgen også?

– Nei, problemet skal være løst i løpet av formiddagen i dag, sier kommunikasjonssjef i Oslo T-banedrift, Bjørn Rydmark.

Det var en likeretter på Bergkrystallen, den som skaffer strøm til toget, som skapte problemer for T-banen i dag.

LES OGSÅ: Ikke helt på skinner

– Vi har hatt problemer med likeretteren siden åpningen av linje 4. Strømmen har gått cirka hver andre time. Sånn kan vi ikke ha det så vi stengte banen mellom Ryen og Bergkrystallen ved ellevetiden i går kveld og så har de jobbet gjennom natten, sier Rydmark.

Planen var at arbeidene skulle være ferdig før morgentrafikken i dag, men det viste seg nødvendig å bruke noen timer på formiddagen i dag.

– Derfor har vi hatt buss for bane mellom Karlsrud og Bergkrystallen i begge retninger, men banen skal være i vanlig drift igjen fra lunsjtider. I hvert fall ønsker vi at alt skal være i drift før ettermiddagsrushet, sier Rydmark og beklager overfor dem som blir berørt av problemene på linje 4.

LES OGSÅ: Nå kan du ta banen hele veienStrømmen har gått cirka hver andre time

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere