*Nettavisen* Nyheter.

Mer trøkk på barnehagutbyggingen

SV synesikke bydelen har sviktet i barnehageutbyggingen, men ønsker seg likevel mer "trøkk". Vi må stå på enda hardere for å komme i mål til neste år, sa Hanne Lyssand (SV).

Nydalen: Bydelsutvalget har uttrykt bekymring for fremdriften når det gjelder å etablere full barnehagedekning. Det blir ikke i år, men kanskje til neste år? I BU-møte torsdag for 14 dager siden foreslo SV enda mer fokus på utbygging.
Vi må holde koken oppe. Uansett trenger vi kontinuerlig oppdaterte oversikter over situasjonen. Ikke minst om hvor i bydelen behovet er størst, sa Lyssand.
SV ønsker at bydelsadministrasjonen ber plan- og bygningsetaten om å vurdere mulige tomter som kan kjøpes inn. Eventuelt leies inn på langtidskontrakter og omreguleres til barnehageformål. SV ønsker også en oversikt over foreløpige skrinlagte prosjekter, som kan tas frem igjen senere for en ny vurdering.
Forslaget om "mer trøkk" fra SV ble vedtatt med støtte fra alle partiene utenom Fremskrittspartiet.
Vi opplever forslaget som en urettmessig kritikk av jobben bydelen hittil har gjort. Av den grunn støtter vi ikke vedtaket, sa Tor Løken (Frp)
Venstres Anne Marstein ønsket at bydelsadministrasjonen også får byfornyelsesetaten på banen.
Det er viktig å ta med byfornyelsesetaten i kartleggingen av mulige tomter. Plan- og bygningsetaten har reguleringsansvaret, sa Marstein. Noe flertallet også var enig i.
Det ble også enighet om at beboerne må bli oftere oppdatert på status for barnehagesituasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.