Mercedes-bande herjer fritt

Slik ser bilen ut etter at tyvene har demontert navigasjonsutstyret. Eieren av bilen, Merete Vestli, er oppgitt.

Slik ser bilen ut etter at tyvene har demontert navigasjonsutstyret. Eieren av bilen, Merete Vestli, er oppgitt.

De frekke tyvene fikk med seg navigasjonsutstyr for over 100 000 kroner. Merete Vestli er skuffet over at politiet ikke kunne komme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det er biler av denne typen som er utsatt for tyveri av kostbart navigasjonsutstyr.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tyvene har bært ut barnevogna fra bagasjerommet og tatt med seg resten av utstyret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nært naboen: Bilen stod parkert bare få meter fra nabohuset, men ingen har hverken hørt eller sett noe.

RISLØKKA: Bilinnbruddet skjedde mellom klokka 03.00 og 9.30 natt til mandag i forrige uke. Det var annonsert støy fra veiarbeidene på Økern denne natta. Selv om bilen hennes stod parkert bare fem meter fra naboens soveromsvindu, har ingen hverken hørt eller sett noe.

Dette er så frekt gjort! De har klart å knuse et av siderutene bak uten å utløse alarmen, forteller Merete Vestli.

Foruten navigasjonsutstyret har tyvene fått med seg CD-spiller, integrert telefon, en hydraulisk motor og solbriller til 12 000 kroner.

De har til og med spist opp godteriet jeg hadde liggende, sier Vestli.

Politiet kunne ikke komme

Da jeg tok kontakt med politiet, fikk jeg beskjed om at de ikke hadde kapasitet til å komme og ta fingeravtrykk, men at jeg kunne levere en forenkla anmeldelse. Jeg er skuffa over at de ikke stiller opp. Bevisene blir jo borte, sier Vestli.

Hun mener det er blitt altfor lett å begå innbruddskriminalitet.

I dag har man et åpent system slik at hvem som helst kan finne ut hvem som eier en bestemt bil. Det er bare å oppgi registreringsnummeret, så får du også vite hvor eieren bor. Når politiet ikke etterforsker slike saker, er det bare å forsyne seg, sier hun.

Nå er hun redd tyvene kan komme tilbake. Nabolaget har vært utsatt for en rekke innbrudd og ran den siste tida.

Dette er et tett og trygt boligstrøk, og det er godt samhold blant naboene. Men jeg er blitt litt skremt etter alt som har skjedd. Neste gang er man kanskje uheldig og går rett på tyvene. Jeg forstår at politiet må prioritere ting som har med mennesker og vold å gjøre. Men det ville vært bra for både forsikringsselskapene og forbrukerne å få løst slike saker, sier hun til Lokalavisen Groruddalen.

Flere Mercedes-innbrudd

Ettersom Vestli hadde installert alarm i bilen, dekker forsikringsselskapet utgiftene til nytt navigasjonsutstyr. Men hun tror ikke innbruddet i hennes bil er enestående. Utstyret er antakelig etterspurt og lett å omsette i utlandet.

Jeg har fem venner som har opplevd akkurat det samme. Det er velutstyrte biler av typen Mercedes ML de går på, sier hun.

LES OGSÅ: Bekrefter proffe innbrudd

Solbrillene som hun og mannen hadde spart til, får hun imidlertid ikke tilbake.

Det er så irriterende at de tar slike personlige ting. Vi valgte å kjøpe disse solbrillene framfor å dra på ferie i fjor sommer. Og selv om forsikringsselskapet har vært fantastiske, er det veldig mye jobb å rydde opp i alt etter innbruddet, sier hun.

Valgets kval

Stasjonsjef ved Stovner politistasjon Espen Aas sier han skulle ønske de kunne gjøre mer, men at saker som omhandler vold, liv og helse må prioriteres først.

Vi må ta de sakene som er mest integritetskrenkende, som ran, innbrudd i boliger, og saker som har med ungdom å gjøre, sier han.

Vi må velge bort. Vi gjør det ikke med lett hjerte. Men det er ikke mulig å ta alt, selv om jeg skjønner at folk forventer det, sier han.

Aas mener likevel ikke at det er nytteløst å anmelde sakene.

Noen ganger har vi tid til å komme. Men hvis det ikke fins spor å gå etter, blir saken henlagt. Likevel registreres anmeldelsen, og hvis det på et senere tidspunkt kan settes i sammenheng med andre saker, vil vi kunne ta saken opp igjen, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.