RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mere musikk- og kulturskole til flere!

SV mener at Oslos musikk- og kulturskole er et av de viktigste kulturtilbudene vi kan gi byens barn og unge. Kunst og kultur er viktig for å bygge opp om deres identitet. Om statens forutsetninger ble fulgt skulle 30% av Oslos grunnskoleelever hatt et slikt tilbud. Det faktiske tallet for Oslo ligger på under 10%. I 2004 var antall elever 3645, mens mellom 1500 og 2000 stod på venteliste. Oslo har en vei å gå!

Men vi øyner et håp. Ved fastsettelsen av statsbudsjettet for 2004 ble det vedtatt at statstilskuddet til kommunale musikk- og kulturskoler skulle innlemmes i rammetilskuddet til kommunene. For Oslos del blir det også en kraftig økning i beløpet fordi tilskuddet nå skal baseres på innbyggertall og ikke på aktivitetsnivå som tidligere. Foreløpige signaler antyder at tilskuddet vil øke fra 2,5 mill. til 9,5 mill over en 5 årsperiode.

SV forutsetter at den statlige overføringen i sin helhet brukes til det den er ment, nemlig til å styrke musikk- og kulturskolen. Forslagene SV fremmet da bystyret nylig behandlet en sak om musikk- og kulturskolen la dette til grunn. Og vi fikk da også flertallet med oss på noe. Bystyret vedtok at det flerkulturelle tilbudet innenfor et mangfold av kunst- og kulturuttrykk skal styrkes og utvikles.

Men SV ville gå lenger enn som så. Vi foreslo å utvide tilbudet de neste 5 år slik at 30% av grunnskoleelevene skal få et tilbud. Tiden er inne for å fjerne køene av kultursøkende unge. Og samtidig, for unngå at skolen kun blir et tilbud for de få, er vi svært opptatt av å holde egenandelene på et moderat nivå.

Med de muligheter som økte tilskudd gir har SV også foreslått at musikk- og kulturskolen skal ha et bredere tilbud enn hva som finnes i dag. Vi vil ha undervisning både i musikk, dans og drama, film, video og litteratur. Vi vil ha flere plasser til flere kunstarter. Vi vil også at bydelene skal ha et større ansvar for denne type tilbud, og vi foreslo for bystyret at hver bydel skulle opprette en egen musikk- og kulturstasjon.

Dessverre har ikke byens blå politiske flertall de samme visjoner som SV når det gjelder denne type undervisning. Det er trist at landets hovedstad ikke har satt seg større mål nå når vi endelig har muligheten,


Kari Pahle
Leder kultur- og utdanningskomiteen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere