RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Merforbruk fører til kutt

Bydelsdirektør Brynhild Hovde varsler budsjettjusteringer i Bydel Nordstrand. I morgen får lokalpolitikerne vite hvor det må kuttes.

Nordstrand: Prognosen for merforbruk for 2006 er i øyeblikket på 19.1 millioner kroner, og budsjettet må derfor justeres. Vi må gjennomføre effektiviseringstiltak, tiltak som innebærer reduksjoner i tjenestetilbudet, sa Hovde i en orientering til arbeidsutvalget mandag kveld.

Hovedårsakene til at bydelen må foreta justeringer så tidlig på året, er bruk av sykehjemsplasser, økonomisk sosialhjelp, mindre inntekter på egenandeler i hjemmetjenesten, merforbruk på TT-kjøring, kjøp av institusjonsplasser innen psykiatri, større utgifter til husleie i barnehagene enn budsjettert, og lønnsforhøyelser, forklarer hun.

Risikofylt

Budsjettet ble enstemmig vedtatt 15.desember i fjor. Mandag minnet hun politikerne om hva hun allerede den gang varslet dem om.

Vedtaket var basert på en rekke budsjettforutsetninger som er svært risikofylte. Dette gjelder ikke minst reduksjon i lønnsutgifter i hele organisasjonen. I øyeblikket holdes for eksempel 7-8 stillinger ledige i administrasjonen for å kunne nyttiggjøre pengene på brukerne istedenfor.

Det ingen trøst at vi ikke er den eneste bydelen som er i denne situasjonen. Forslagene til kutt er det ingen, heller ikke administrasjonen som ønsker seg, men i følge reglene er jeg som bydelsdirektør forpliktet til å saldere budsjettet, sier Hovde.

Fredag kveld får bydelsutvalgets medlemmer tilsendt justeringsforslaget på e-post. Det skal opp til behandling på bydelsutvalgets møte 27.april.

Ungdomsklubben

BU-leder Ulf Stigen er spent på tallenes tale.

Vi har hele tiden visst at det er risiko-områder i årets budsjett. Målet er å redusere merforbruket ved neste korsvei. Samtidig er BU glade for at den økonomiske styringen i bydelen nå er under kontroll. Vi politikere får de prognoser og tall vi er ute etter, og det er en trygghet for oss, sier Stigen.

Han vil ikke spekulere i hva som står på bydelsdirektørens justeringsliste.

Eldresentrene er reddet i år gjennom driftsavtalene, men jeg frykter at ungdomsklubben vil være på kuttlista. Mer kan jeg ikke si før jeg får forslaget i morgen.

Vedtaket var basert på en rekke budsjett-forutsetninger som er svært risikofylte

Brynhild Hovde

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere