Gå til sidens hovedinnhold

Merkelig opptreden

nn Sist onsdag var det ekstraordinær generalforsamling i Svarttjern Borettslag. De 18 blokkene på toppen av Romsås har vært i medias søkelys den siste tiden på grunn av rehabilitering, som trolig vil koste flesk.
nn Lokalavisen Groruddalen har ønsket å ta en nærmere kikk på saken, etter henvendelse fra beboere som er opprørt over de svimlende summene. Som journalister er det vår jobb å ta tak i tips som kan ha samfunnsnyttig interesse. Vi synes en rehabilitering, som kan ende på en halv milliard, er av interesse. Det er ikke Tor-Erik Røberg-Larsen enig i. Styrelederen og journalisten mener oppussingen av borettslaget er en ikke-sak.
nn Vi har full forståelse for at pressen holdes ute fra møter i endel sammenhenger. Ikke alt egner seg på trykk. Særlig gjelder det personsensitiv informasjon. Men det som gjør denne saken så ubegripelig, er at vi her snakker om døde ting. Byggematerialer. Glass, fliser og murstein. Hva er så sensitivt med oppussing av blokker på Romsås? Hvorfor holde hemmelig at det skal pusses opp på Svarttjern?
nn Røberg-Larsen har etter vårt syn håndert denne saken på en gal og uklok måte. Vi velger å tro at han ikke har hele borettslaget med seg i synet om at dette er en ikke-sak. Tross alt var det noen som rakk opp hånda og mente at det beste er å spille med åpne kort.
nn Uansett vil den hele og fulle sannhet komme på bordet den dagen saken vedtas. Folk vil fortsette å tipse aviser. Og de vil fortsette å melde fra om ting som bekymrer dem. De lar seg ikke kneble av en illsint styreformann som misliker kritisk presse. Et generelt råd til alle som sysler med oppussing, er at det kan lønne seg å spille mest mulig med åpne kort når pressen henvender seg. Knebling og utestengning er i hvert fall ikke svaret.

Uansett vil den hele og fulle sannhet komme på bordet den dagen saken vedtas.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus