RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Mesh» trodde de bare skulle vise politikerne rundt


OVERRASKELSE: Audun Ueland trodde han bare skulle vise Halse og Ringdal rundt i lokalene og fortelle mer om Mesh, men ble overrasket med 480.000 kroner.
OVERRASKELSE: Audun Ueland trodde han bare skulle vise Halse og Ringdal rundt i lokalene og fortelle mer om Mesh, men ble overrasket med 480.000 kroner.
– Gåsehuden sitter enda, sier gårdeier Ole Petter Gilbo.

OSLO: Fredag 22. november fikk Audun Ueland, en av gründerne i «Mesh», en overraskelse han sent vil glemme.Av 94 andre søkere Mesh ble trukket ut som en av ti til å motta et tilskudd fra Kulturdepartementet, og mottok av Andreas Halse på vegne av Kulturdepartementet 480.000 kroner som skal brukes til å videreutvikle Mesh.

Hjelper andre gründere

Audun Ueland og hans samarbeidspartner Anders Mjåset startet som gründere for fire-fem år siden.

I 2010 solgte de sitt gamle firma og reiste rundt i verden, blant annet til New York, Silicon Valley og til Sverige, for å lære litt av andre lignende selskaper om hvordan man kan hjelpe gründere å starte en bedrift, ettersom det ikke er optimalt for gründere i Norge i dag.

I februar i år inngikk Ueland og Mjåset en avtale med Ole Petter Gilbo som eier lokalene Mesh leier i Tordenskioldsgate, og i april ble Mesh offisielt erklært åpnet.

På det rundt halve året som har gått har guttene utvidet fra et lite lokale til over flere plan i Gilbos blokk.

– Vi startet med 15 gründervenner i det lille lokalet med de billigste IKEA møblene vi kunne finne, før det plutselig tok fart og vi i dag har 140 stykker som leier lokale av oss i Mesh, sier Ueland.

Godt samarbeid med gårdeier

Ueland og Mjåset har heldigvis et godt samarbeid med gårdeier Gilbo, som også er svært interessert i å hjelpe guttene.

Sammen utviklet de også kafeen/baren som ligger i første etasje i bygget.

– Det har vært viktig å ha et så godt forhold til Ole Petter som vi har hatt. Dette er jo et nytt konsept, og sammen med Ole Petter utvikles gården til å bli en kultur og næringsarena for gründere i Norge, sier Ueland.

Overrasket

Andreas Halse og Edina Ringdal fra Arbeiderpartiet hadde avtalt med Ueland og Gilbo at de skulle få en omvisning og få høre litt om Mesh, og at dittOslo.nos utsendte var med for å følge politiker Halse for en dag.

Etter rundturen i Mesh og utestedet «Fugazi» i samme bygning, fikk Ueland og Gilbo en overraskelse de sent vil glemme da Halse overrakk Ueland en sjekk på 480.000 kroner.

– Jeg fikk helt bakoversveis, gliser Ueland, og forteller at det åpner flere muligheter og et raskere tempo fremover med tilskuddet.

– Gåsehuden sitter godt enda, legger Gilbo til mens herrene skåler med kaffekoppene.

Går du med en gründer i magen og trenger et sted å jobbe på og vil lære av andre?

Mesh har flere forskjellige eventer man kan melde seg på, i tillegg til mulighet for leie billig lokale. Gå inn på www.meshnorway.com for mer informasjon om eventene, og http://genuin.no/start-ups/grunderne-bak-mesh for å lese mer om Mesh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere