*Nettavisen* Nyheter.

Messels memorandum

Hva møter publikum i den tomme institusjonen?

Fra i morgen og et par uker fremover blir det liv i forlatte Lille Tøyen Sykehjem igjen. Skuespillere og publikum inntar den vakre bygningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Scene i noen høstuker framover. Foto: FOTO: Morten Bendiksen

LILLE TØYEN: Messels memorandum er en forestilling der publikum inviteres til en iscenesatt vandring gjennom denne tomme og vakre institusjonens korridorer og værelser.

Tre forlatte etasjer og en kjeller kan absolutt være spennende kulisser i høstmørket!

Arkitekt Dedekam Messel

Kunstnerisk leder og ansvarlig for produksjonen er Claire de Wangen, og dette er hennes sjette stedsspesifikke forestilling.

Men hvem er så denne Messel?

– Det er den litt mystiske arkitekten som har tegnet bygningen, forteller Claire de Wangen, – det har ikke vært mulig å finne ut så mye om han, men han er ihvertfall blitt en fiktiv karakter i forestillingen.

Forestillingen er bygget opp rundt vandringen gjennom nesten hele huset, så publikum må være forberedt på en del gåing i korridorer og trapper.

Nytt liv, ny historie

– Det er en spennende og fint å få vist frem dette fantastiske huset, som har stått tomt i mange år. Vi har diktet et nytt liv og en ny historie til huset, rundt våre snodige skikkelser, men forestillingen bygger jo på alt det som sitter i sykehjemmets vegger. Og at det spøker her er opplest og vedtatt av folk som jobbet her da det fremdeles var sykehjem. Vi gleder oss til å vise frem hele dette vakre bygget, fra hagen til utsikten helt på toppen, sier Claire de Wangen.

Messels memorandum vises fra 9. til 26. september 20.00, untatt mandag og tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.