RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest fornøyd i private barnehager

Foreldre med barn i private barnehager er mer fornøyd enn foreldre med barn i kommunale barnehager, viser en brukerundersøkelse gjennomført i bydelen.

BYDEL ST. HANSHAUGEN: Anne Tone Nøkla har jobbet i Fagerborg menighetsbarnehage i to år, og er selv ikke i tvil om hvorfor.

I de private barnehagene er de ansatte mer synlige, og man blir verdsatt på en helt annen måte enn i kommunale barnehager, sier Nøkla. Etter flere års erfaring fra både kommunale og private barnehager, forteller hun at hun foretrekker de private.

Her er engasjementet hos de ansatte, barna og foreldrene stort, sier hun. Nøkla trives på Blåveisen avdeling i Fagerborg menighetsbarnehage. Det er viktig at barn og ansatte er tydelige, og at oppfølgingen er tett, mener hun. Hun mener at private barnehager er flinkere enn kommunale barnehager til å ta inn vikarer ved sykdom, og på den måten ikke overanstrenge de faste ansatte


Private scorer høyest

I følge brukerundersøkelsen gjennomført i 10 private barnehager i bydelen, ser resultatene lovende ut. Med unntak av i én barnehage, er foreldrene 100 prosent fornøyd med barnehagen. Brukerundersøkelsen er identisk med den som benyttes for kommunale barnehager. Svarprosenten på brukerundersøkelsen er også seks prosent høyere enn den tilsvarende gjennomført i kommunale barnehager. Det viser seg at mattilbudet og bruk av vikarer er det de private barnehagene scorer høyest på, sammenlignet med kommunale barnehager.

Bydelsutvalgsleder RuneAale-Hansen forteller at det er første gang bydelen gjennomfører brukerundersøkelser i private barnehager.

Vi var veldig glade for at såpass mange sa ja til å delta, sier Aale-Hansen. Brukerundersøkelser kan nemlig ikke pålegges de private barnehagene, men ønsket er å sidestille disse med de kommunale på sikt. Forslaget skal opp i førstkommende bydelsutvalgsmøte. Forslaget om å fortsette med brukerundersøkelser i private barnehager gikk enstemmig gjennom i Oppvekst og kulturkomiteen.


Bli bedre

Lokalavisens utsendte griper tak i Karen Helgheim, som kommer for å hente sønnen Thomas i Fagerborg menighets barnehage.

Vi satte denne barnehagen som første ønske, og var så heldig å få plass, sier Helgheim. Hun forteller at det aller viktigste for familien var å få en barnehageplass, uavhengig om det ble privat eller kommunal barnehage. Datter Kristine går i en kommunal barnehage.

Vi er veldig fornøyde med barnehagen til Thomas, sier Helgheim. Hun forteller at den største forskjellen på kommunale og private barnehager er sammensetningen av barnegruppene. I de private barnehagene er det bedre fordelt med både gutter og jenter, sier hun.

Leder i oppvekst- og kulturkomiteen Stian Oen, forteller at inntakskravene er forskjellige for de kommunale og de private barnehagene.

Det er klart at de private barnehagene i større grad kan sette sammen gupper slik de selv vil, og er mindre avhengig av inntakskrav slik de kommunale barnehagene er, sier Oen. SV er svært opptatt av at denne brukerundersøkelsen kan føre til inspirasjon og forbedring i de kommunale barnehagene.

Det er klart at vi i SV i utgangspunktet bare vil ha kommunale barnehager, men virkeligheten er nå ikke slik. Derfor er det viktig å holde et like høyt nivå i de kommunale barnehagene som i de private, sier Oen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere