RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mest moro i klasserommet

Første skoledag er lik festdag på Bryn skole. Vel inne i klasserommet fikk Aprikosgruppa første smakeprøve på skolelivet.

Bryn skole: Etter et litt skummelt opprop i skolegården har Aprikosgruppa kommet seg vel inn i klasserommet.
Hva finnes i et klasserom da dere? spør kontaktlærer Anne Katrine Vangskåsen. Dette er første gang Bryn skole opererer med blandete grupper så førsteklassingene har selskap av noen andreklassinger. Sammen utgjør de Aprikosgruppa.
Det er en tavle, der henger litt av ABC-sangen og noen leker, sier Mikkel fra 2. klasse og peker. Førsteklassingene ser rundt seg med store øyne.
Hva er den legoklossen nede i hjørnet da? spør Anne Katrine Vangskåsen med et lurt smil. Barna ser spørrende på hverandre, de fleste har vel sett det før, men "legokloss" har de aldri kalt en datamaskin før.
Ikke hør på henne, det er jo en data, ler Mikkel, og isen er brutt.

Forbilder

Første skoledag er en dag full av forventninger, ikke bare for barnas del.
Det er veldig moro med første skoledag, det er spennende å møte de nye barna. De er så ivrige og det er utrolig artig, sier Anne Katrine Vangskåsen. Hun var nyutdannet i fjor og dette er andre året hennes på Bryn skole. Hun er spent på de blandete klassene. Det legger mer til rette for tilpasset læring. Andreklassingene er forbilder siden de har vært med tidligere, og det gir en utrolig trygghet for de minste. Da kan de herme litt vet du, sier Vangskåsen.
Dessuten er det mulig å legge mer til rette for mestring, andreklassingene får selvtillit av å vise og lære førsteklassingene for eksempel. Og førsteklassingene lærer bedre av å herme litt, fortsetter hun. Aprikosgruppa skal samarbeide tett med Papayagruppa og Rambutangruppa.
Vi syns det var morsomt med eksotiske fruktnavn. Det blir spennende å lære om og smake på, ler Vangskåsen.

Sanglek

Annika Karlsen Ilseth (6) har gleda seg lenge til å starte på skolen. Hun er allerede på første skoledag en av de ivrigste til å rekke opp hånda. Hun kjenner flere av klassekameratene og ramser opp navnene.
Også kjenner jeg meg selv da, smiler hun. Etter at Anne Katrine Vangskåsen har ønsket velkommen og de to andre gruppene har kommet inn med hver sin lærer er det på tide med en sanglek. Kassettspilleren på full guffe, alle barna på gulvet og klar til dans. Til og med Leon Alexander Eide Henry (6) som ikke ville slippe moren sin under oppropet i skolegården har tødd opp nå. Han kaster seg ut i leken og ler med hele kroppen.
Det var litt skummelt med skolen, men nå er det gøy, sier han etterpå.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere