*Nettavisen* Nyheter.

Mest offroad-image

OFFROAD: Sannsynligvis har Freelander det beste og mest avanserte firehjulstrekket av testbilene.

Freelander har flott design, kjører bra på normal vei og er i 2009-versjon blitt litt billigere på grunn av nedjustert motoreffekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Interiøret. Spesiell sittestilling. Lekkert med lyst skinn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ganske trist instrumentering.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lite bagasjerom.

Freelander skiller seg klart ut fra de andre i testen. Den er billigst, har minst motor bare 152 hk og kan ikke leveres med mer dieselkraft. Dessuten er den minst utvendig, minst innvendig, har minst bagasjerom og er ikke fullverdig premium.

Freelander har ett bein i begge leire: Den er kanskje bilen for dem som ønsker å snobbe opp fra Toyota Rav4 og Honda CR-V, men som synes de andre fire blir altfor kostbare.

Kjørestillingen i Freelander oppleves annerledes enn i de fire andre i testen liksom litt mer offroad. Så vil jo gjerne Land Rover framstå som den ultimate offroadbilen som tar deg til steder du normalt ikke tror det er mulig å kjøre med bil.

Sannsynligvis har Freelander det beste og mest avanserte firehjulstrekket av testbilene. Mange i testteamet følte seg tryggest på i Freelander etter hvert som veien ble glattere.

De mange innstillingene av firehjulsdriften viser at Land Rover stoler mer på egen fortreffelighet enn på bileiernes kunnskaper om å kjøre utenfor oppmerket løype. Også kjøring i utforbakke kan programmeres.

Eller er programmene kanskje bare en mer avansert måte å kjøre seg fast på? Uansett velger vi å referere til Øystein Sunde som tørt slår fast at med firehjulstrekk kjører du deg fast på helt utilgjengelige steder!

Egentlig er Freelander ganske ny, den har flott design, kjører bra på normal vei og er i 2009-versjon blitt litt billigere på grunn av nedjustert motoreffekt.

Pluss for oppvarmet frontrute. Pris: 634.360 kroner.

Konklusjon: Nikkers i cord, oilskin og fuglehund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.