RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mester med saks og sminke

På Kaldbakken bor en av landets flinkeste med saks, hårspray og sminkepung. I helgen målte hun krefter med norgeseliten i Oslo spektrum.

Kaldbakken/Sentrum: NM i makeup er høydepunktet under den årlige Hår & Skjønnhetsmessen i Oslo Spektrum. 58 proffer og amatører slåss om å få til den beste sminken, og blant dem er Anne Grete Røed Starheim (23), opprinnelig fra Sogn og Fjordane, men bosatt på Kalbakken. Hun er frisør og stylist, og jobber til daglig i frisørkjeden Nikita.
De har sponset meg med alt jeg trenger av kostymer og utstyr. Det er veldig artig! sier hun.
Deltakerne i NM konkurrerer i to forskjellige klasser proff, for de som arbeider i bransjen, og elev, for de som går på makeupartist-skolen. Anne Grete konkurrerer i proffklassen, og temaet er de gamle filmstjernene.
Mange er nok litt inspirert av Marilyn Monroe. Det er perioden på slutten av 50-tallet, og det skal være feminint og sexy. Det blir mye leppe, og mye eyeliner og mascara, røper Anne Grete. Lokalavisen Groruddalen møter henne to timer før konkurransen starter, og hun er nok litt spent. Men understreker at hun er med mest for moro skyld.
Det er første gang jeg deltar, og jeg gjør det for å få litt erfaring, og for å se hvordan det hele fungerer. Til neste år kan jeg kanskje komme høyere, tror hun.
Selvvalgt modell
Anne Gretes modell, Rebecka Hytten (21) er en gammel bekjent av henne.
- Rebecka har kule ansiktstrekk, og en veldig utstråling. Hun er en skuespillertype, mener Anne Grete.
Ifølge Isabell Angermo fra NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio), en av initiativtakerne til mesterskapet, ser dommerne etter renhet i sminken, og at det ser likt ut på begge sider. I tillegg må deltakerne følge den tidsepoken de hadde valgt, og farger må stå i stil til kostymet. Både hår, kostyme og sminke skal passe sammen og gi et helhetlig inntrykk.
Når konkurransen er over, får vi vite at Anne Grete dessverre ikke fikk noen plassering.
Men det var kjempegøy å få være med, og jeg har lært mye i løpet av helgen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere