RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metal kveld på Rockefeller


Foto: www.saxon747.com
Foto: www.saxon747.com
I kveld står Saxon og Iced Earth på samme scene. Saxon kom 12. januar med sin attende plate Into The Labyrinth.

SAXON

Dannet Barnsley, England 1979.
Opprinnlig het de Son Of A Bitch, et band som bestod av folk fra to band, Sob og Coast. Når denne "sammenslåingen" skiftet navn til Saxon og fikk en fast line-up, fikk de mye større suksess enn de to foregående bandene tilsammen.

Trofaste metal-helter

Etter å ha vært oppvarming for Mötorhead og Heavy Metal Kids (med blant annet Casino Steel og Gary Holton), kom de med det selvtitulerte albumet Saxon. Tekstmessig et ikke så sterkt album, men like fullt har det noen metal kvaliteter som publikum likte.

Gjennom hele 80-tallet var Saxon på veien verden over, men når grungen kom på starten av 90-tallet ble det nedgangstider for Saxon og deres likemenn.

De reiste kjerringa i 1997 med albumet Wheels of Steel/ Strong Arm of the Law.

Skal du kjøpe et Saxon album så kan du ikke ta feil om du velger Wheels of Steel/ Strong Arm of the Law. Denne CD pakka inneholder 2 klassike metal album. Som bouns får du 11 live spor!

Iced Earth

Dannet 1984 Florida US.
Med en lang rekke forskjellige medlemmer gjennom årene, har bandet levert en bra bunke med album. Iced Earth slo gjennom i etterdønningene fra Iron Maiden, Saxon og resten av de som var med på revolusjonen "New wave of british heavy metal".

Jon Schaffer

Nei, bandet var ikke britiske, men de fulgte etter i de baner. Gitarist Jon Schaffer er den som holder bandet samlet. Og de har vært tro mot sin stil hele veien. Selv under den verste grunge bølgen ga bandet ut albumet "Burnt Offering". Kanskje bandets beste plate. I hvert fall bandets, så langt, tyngste.
Til tross for de mange utskiftninger i bandet har de nå en stødig vokalist Matt Barlow

Dobbelkonsert

Med Saxon og Iced Earth på en Rockefellerkveld, er alt duket for en veldig bra dobbelkonsert. To band med stor tyngde og lang erfaring. Med andre ord ingen grunn til å bli hjemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere