RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Metal til folket!


Simen Bergheim (t.v.) på vokal og Olav Larssen på gitar. Foto: Elin Tårnes/Utlånt
Simen Bergheim (t.v.) på vokal og Olav Larssen på gitar. Foto: Elin Tårnes/Utlånt
Lørdag kl. 19.00 blir det hardt og tungt i Trikkehallen på Kjelsås. Metal-elskere i alle aldere ønskes velkommen til en storslagen tribute-kveld, og arrangøren lover fet lyd helt gratis.

KJELSÅS: Jeg syntes ikke at det kommer nok metal ut til folket. Særlig i Bydel Nordre Aker, tenkte Olav Larssen, som spiller gitar, bass og litt trommer, og studerer musikk på Oslo By Steinerskole.

Han tok derfor initiativet til å arrangere en skikkelig metalkveld i ungdomshuset på Kjelsås, og fikk med seg noen studiekamerater.

Helt nytt

Det er første gang en sånn type konsert arrangeres på Trikkehallen. Og også første gang metal er så sentralt i en konsert, sier Larssen, som så behovet for en tungrockfest for de litt yngre.

Det er veldig få metal-/hard rock-konserter som har fri aldersgrense. Nå tenker jeg særlig på Inferno-festivalen som arrangeres i Oslo. Der er det 18 år for å komme inn. Det synes jeg er veldig synd for da får ikke de unge musikkelskerne i Oslo dra på konsert, sier han.

Tribute

Dette er en tribute til metal/hard rock om du vil. Vi er ikke så veldig opptatt av sjangere, men det meste av det som blir spilt på denne konserten er hardt og tungt. Det er alt fra Metallica og til dagens new metal som Bullet For My Valentine. Vi har også fått med noe norsk metal! forklarer Larssen.

Den viktige lyden

Over 20 ungdommer er med på produksjonen på lørdag. Det er, ifølge Larssen, fire forskjellige trommiser, en masse gitarister pluss noen vokalister, men bare en bassist.

Så gitaristene blir nødt til å spille bass et par ganger. Og så har jeg fått med en lydmann. Det er faktisk noe av det viktigste med hele konserten. Nemlig og få bra lyd, sier Larssen.

Han søkte ungdomsrådet om støtte til å leie inn lydmann. Pengene kom, og at de har gitt resultater vil de som møter opp på lørdag selv få høre.

For alle aldere

Dette arrangementet er for alle aldersgrupper, men kanskje mest rettet mot de yngste metal-lytterne. Men også voksne og gamle og grå er velkommen! lover ildsjelen for konserten.

Disse skal spille live:

Simen Bergheim, 17 år
Håkon L'orange, 17 år
Mikkel Grepperud, 17 år
Johannes Radøy, 18 år
Niklas Østergaard, 18 år
Olav Larssen, 17 år
Robin Pettersen, 17 år
Noah Oldfield, 18 år
Celine Simers, 18 år
Rob-K, 17 år
Henrik Nundal, 18 år
Mats Andersson, 17 år
Mattias Müller, 18 år
Niklas Larssen, 17 år
Hallvard A. Granseth, 18 år

Det blir låter fra Elcaco, Stonegard, Lamb of God, Metallica, Hand of Blood, Pantera, Trivium, Rage Agains the Machine og Mastodon.

Lørdag 29. mars kl. 19.00. Trikkehallen på Kjelsås, Midtoddveien 12. Gratis inngang. Arrangementet er rusfritt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere