Gå til sidens hovedinnhold

Metalkongene på Øya

Frontfigur Grutle Kjellson lover publikum en real knyttneve i magen på Øyafestivalen i kveld.

- Vi skal gi publikum en knyttneve i mellomgulvet. De skal få oppleve et tight,solid og godt innøvd band med jævlig mye energi, lover Enslaved-vokalist Grutle Kjellson.

Han gleder seg til å spille for metalfans på Øyafestivalen senere i kveld.

- Jeg syns det er kult med en sentrumsfestival. Nesten overalt hvor vi spiller i inn- og utland er festivalen lagt på bondelandet. Dessuten blir det artig å spille for et litt annet publikum enn vi gjør til vanlig. Det er utendørs, det er god stemning og det er fett, sier metalkongen.

Se bilder av ENSLAVED OG DE ANDRE BANDENE PÅ ØYA FREDAG

Intervjua feil band

Etter solid turnering i Europa og USA, er det mange kjente som ser sitt snitt til å hilse på backstage når Enslaved er tilbake i gamlelandet. Frost fra Satyricon, som spilte på onsdag, snakker om løst og fast og om teknikken på konserten i Tyskland.

- Vi har hatt noen litt ymse opplevelser i Øst-Europa, ler han.

Også møtene med utallige journarlister rundt om i verden, kan føre til morsomme historier.

- Vi møtte to unge, nervøse tyske journalister en gang som først etter tredje spørsmål skjønte at de intervjua feil band. Da gratulerte oss med en plate vi aldri hadde utgitt, og en kosnert vi aldri hadde spilt. Gjett om vi lo!

Gir alt

Men i kveld er det altså musikken som står i høysetet, og Kjellsonn lover både gode gamle og nye favoritter til publikum.

- Det blir noe veldig gammalt og endel stoff far sisteplata. Hovedsaklig består konserten av låter fra de tre siste platene, sier han.

Kjellson understreker at de spiller hver konsert som om det skulle vært en stadionkonsert.

- Det spiller ingen rolle om vi spiller for fem- eller femti tusen mennesker. Vi gir uansett alt!

Uredde

- Hva tror du er oppskriften på deres stadige utvikling og suksess?

- Vi har som mål og hele tiden lage musikk som vi synes er fetest der og da, og vi er aldri redde for å tilføye noe nytt, om det så skulle være en tverrfløyte eller kongotrommer. Vi setter ingen grenser for oss selv og gjør det som faller oss inn.

Han forteller at drivkraften ligger i å skape noe nytt og interessant for seg selv.

- Band kan ofte spille seg inn i et hjørne fordi de ikke tør å gå nye veier. Der er ikke vi, sier han og legger samtidig inn noen godord til to unge, lovede metalband fra Kolbotn som han så under en metall-konsert på Smuget for ikke så lenge siden.

- De het Death Hammer og Mekro Mantheon og spilte fet lokal trach-metal. Det må du få med! sier han ivrig

I full gang med ny plate

Ellers innrømmer Kjellson at det ikke blir mye tid til å følge med på nye norske metalband.

- Jeg hører helt på gamle vinylskiver hvis jeg skal høre på musikk. Når vi er på turne blir det riktignok mer enn nok støy, så da slapper vi heller av med tv og øl

- Kan vi forvente tverrfløyte eller kongotrommer på den neste plata deres da?

- Når du sier det så har jeg faktsik vurdert å bruke tverrfløyte på en av låtene. Vi er i full gang med neste plate allerede. Den kommer i hyllene neste høst!

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer