RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hans Nicolai Avilez Sannes kaster metall på Metallica gitarist, mens Sunniva Sørheim, Kelvin Donkor-Leh og resten av 3. klassingene fra St. Sunniva skole følger nøye med. Foto: Anne Marie Huck Quaye
Hans Nicolai Avilez Sannes kaster metall på Metallica gitarist, mens Sunniva Sørheim, Kelvin Donkor-Leh og resten av 3. klassingene fra St. Sunniva skole følger nøye med. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Metall til Metallica-gitarist

Det ble kasting på Metallica-gitarist, Chai-te drikking og fest i miljølandet Telluria, da Westerdals inviterte til eksamensprosjekt.

FREDENSBORG: Det er mye som skjer i området rundt skolen i Fredensborgveien når førsteklassingene på Art director -linja inntar nærmiljøet med eksamensprosjektene sine.

Studieveileder Helle Gundersen er imponert over kreativiteten.

– De har virkelig stått på og oppgaven har gått ut på å gjøre et prosjekt retta mot nærmiljøet, sier hun. Ansatte ved hudpleiklinikken like ved skolen er blitt invitert til Peacock laboratorie, hvor ansikter forskjønnes eller gjøres om til en avatar, skoleelever fra St. Sunniva lærer om miljø, og familien Singh fra Bombay Darbar restauranten portretteres i et galleri.

Digger Metallica

En gjeng tredjeklassinger fra St. Sunniva skole lærer om kildesortering på en litt spesiell måte.

– Jeg digger han, sier Kristian Smokvina mens han sikter brett mot Metallica-gitarist James Hetfield. Det er nemlig om å gjøre å lære seg ting på en morsom måte, og alle elevene får innblikk i at grønt står for matavfall, blått for plast og sort står for metall, representert ved Metallica-gitarist.

– Jeg har lært mye om miljø i dag, men jeg kan jo ganske mye fra før da, sier Karoline Synnøve Monclair som forteller at hun er miljøagent.

– Det er kjempegøy, sier Aneka Saratenga som også stolt viser frem en lommebok laget av melkekartong.

Redd isbjørnen

Skoleelevene har reddet isbjørnen på ølkasser, et nøye samarbeidsprosjekt som lærer gjengen om global oppvarming.

– Nå er jeg så nære, sier en engasjert jente og sammen klarer gjengen å redde den vesle isbjørnen, etter en strabasiøs ferd gjennom is og kulde.

Alle feirer stort da de får komme inn i miljølandet Telluria, en bakhage dekorert med avis-svaner og ballonger.

– Dette er gøy, sier elevene som får kose seg med muffins og saft i sola.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere