*Nettavisen* Nyheter.

Mette-Marit fikk spiselig bukett

Kronprinsesse Mette-Marit ble servert flere grønne retter da hun besøkte Geitmyra matkultursenter for barn torsdag.

GEITMYRA: Besøket på Geitmyra var i forbindelse med at FNs miljødag arrangeres den 5. juni.

Under besøket tilsto kronprinsessen at hun selv ikke var noen kløpper i å lage mat, og at det stort sett gikk i taco.

Les også: – Anders, hvorfor har poteten egentlig horn?

Is med timian

Under møtene med elevene på matkultursenteret fikk kronprinsessen lære mer om både økologisk dyrking, artsmangfold og bærekraftig mat.

Hun fikk smake både på timianis, bjørk og granis og nyperoseis, hvorav timianisen tydeligvis falt best i smak. Også økologisk dyrket honning sto på menyen.

Spiselig bukett

Til alt overmål fikk kronprinsessen også overrakt en spiselig bukett da hun ankom senteret. Buketten besto av purreblomst, gressløkblomster, løpstikke, jordbærblomster, estragon, oregano, peppermynte, løkurt, rognebærblader, bergmynte, grønnkålblomster og marikåpe.

Kronprinsessen tok med seg buketten til Skaugum. Der ender den kanskje opp som tilbehør til fredagens tacokos sammen med de økologiske eggene hun også fikk.

Les også: Derfor elsker barn sushi

(ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.