RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MGP junior - her kommer vi!

Venninnene Emilie Hernes Vereide (15), Maria Herding Solberg (15), Camilla Borud Standhagen (14) og Julie Berg (15) har danset så lenge de kan huske.

Vinderen: - Det er klart det er morsomt å bli plukket ut blant så mange. Vi snakker jo om 1200 dansere og så gikk vi videre, smiler Emilie.
I alt syv dansere fra Vinderen Dansestudio inntar scenen i Oslo Spektrum under Melodi Grand Prix jr. 2. juni. Men før den tid er det mange timer med trening og såre føtter som står i fokus for de fire danserne.

Alt for dansen

- Det blir mye hard jobbing og lange økter, ingen tvil om det. Men, det er kjempegøy da, hvis ikke hadde vi jo aldri gjort det. Akkurat nå er det frem og tilbake mellom prøver i NRK og dans her på Vinderen. Skolen er rett og slett nødt til å komme i annen rekke nå, sier Camilla og titter på venninne.
Opp igjennom årene har de danset både klassisk, jazz, hip-hop, tåspiss, moderne og streetdance. Og det hersker ingen tvil om at de veltrente jentene stortrives i dansestudioet på Vinderen.
- Det er liksom som å komme hjem når vi går ned de trappene. Miljøet, lærerne, de andre elevene, jeg er så glad i alt sammen liksom. Akkurat nå kan jeg ikke se for meg livet mitt uten det, sier Maria.
Julie smiler og nikker samtykkende.
- Det er helt klart noe med miljøet her nede, det er helt unikt. Jeg synes jeg får mer energi av å være her, jeg, uansett hvor sliten jeg er. Og det trengs i hvert fall nå om dagen, for nå må jeg innrømme jeg merker det med all den treningen, sier hun.

Se bra ut

Litt sommerfugler i magen innrømmer jentene at de har før lysene i Spektrum slås på. De skal danse i grupper for en bestemt artist og på forhånd har de fått vite nøyaktig hvilke grupper de skal være med i.
- Det gikk mye på hvem som så bra ut sammen med tanke på høyde og utseende og sånn. Egentlig mer det enn ferdighetene mot slutten. Men da hadde de allerede sett oss danse masse, da, sier Maria.
Midt i Vinderen sentrum er det ikke til å komme fra at jentene får litt ekstra oppmerksomhet når de inntar muren utenfor senteret i fargerikt treningstøy.
- Nå må vi smile, jenter! Dette er alvor, ler firkløveret mens blitzlyset blinker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere