RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Middagshelpens forslag til sunne grillmenyer:

Grillet kylling:

Kylling egner seg ypperlig til å bli marinert og er enklest å grille når kjøttet er delt i mindre deler.



grillet potetsalat med oliven, fetaost og basilikum

600 gram kokt, kald nypotet

1 rødløk

1 pakke tomater

1 glass oliven

olivenolje

150 gram fetaost

bailikumblad



Form aluminiumsfolie som en «båt». Legg potetene oppi. Skrell og kutt rødløken i båter. Legg rødløk, tomater og oliven i «båten». Tilsett salt, pepper og olivenolje. Rør om. Smuldre fetaost og basilikumblad over. Pakk igjen «båten» og legg den på grillen i 15 minutter





Grillet laks:

Krydre eller mariner fisken og grill 4-7 minutter på hver side. Fisken er ferdig når du ser små væskedråper på overflaten



avokadosalat med melon og fetaost

1 stor vannmelonbåt

2 avokadoer

150-200 gram fetaost

basilikumblad

gressløk



Del melonen i grove båter. Del avokadoen og skrap ut kjøttet med en skje. Bland dette i en bolle. Smuldre over fetaost. Grovhakk basilikum og gressløk. Dryss dette voer salaten etter smak

Grillet hallomi:

Hallomi er en tyrkisk ost. Skjær den i 0,5 cm tykke skiver, pensle eventuelt med olje og grill noen minutter på hver side.



bulgursalat med eple og mango

5 dl kokt bulgur

1 eple

1 glass sorte oliven

1 dl agurkterninger

1 mango



Kok bulgur etter anvisning på pakken. Fjern frøhuset på eplet, skrell mangoen og fjerne steinen i midten. Skjær dette i terninger. Ha den kokte bulguren i en bolle, tilsett eple, mango, agurkternigner og svarte oliven. Rør om og smak til med salt og pepper.





Grillet ananas med sjokolademascapone:

4 ananasringer

1 boks maskapone (ost)

100 gram mørk sjokolade med minst 70 prosent kakao

1 ss mørk som (kan sløyfes)

1 ss melis



Hakk sjokoladen og bland den med maskaponen (legg av litt til dekorasjon). Smak til med rom og melis. Pensle ananasringene med smør og legg dem på grillen. Grilles på begge sider til de er varme og smaker godt. Serveres umiddelbart sammen med sjokoladekremen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere