RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MIDDELALDER: Mye middelaldermorro på aktivitetsskolen på Korsvoll, i høstferien.
MIDDELALDER: Mye middelaldermorro på aktivitetsskolen på Korsvoll, i høstferien. Foto: Utlån

Middelalderen på Korsvoll

Aktivitetsskolen på Korsvoll valgte seg helt tilbake til middelalderen i høstferien.

KORSVOLL: – Det ble blant annet laget flotte kostymer,  og vi hadde leker og spill. Og ikke minst hadde vi marked, hvor det ble solgt middelalder inspirert mat, frukt, kjeder og armbånd,  som barna hadde laget, forteller aktivitetsskoleleder Pilar Henie til avisen, og legger til at det var også satt opp et telt med “magiske” drikker, eventyrlesing, trubadurer som spilte og sang og mye mer.

SE FLERE BILDER I BILDESLIDE ØVERST


– Med alle aktivitetene og middelalderstemningen ble disse dagene til en flott opplevelse for små og store i det fine høstværet, forteller Henie.

Middelalderen

Middelalderen er i europeisk historie perioden fra antikkens avslutning til tidlig moderne tid, eller renessansen. Innen politisk historie har det vært vanlig å tidfeste den mer presist til 476 - 1453 - med hhv. det vest- og østromerske rikes fall. I dag brukes det vanligvis om perioden ca. 500 - 1500. Omskiftningene som markerer innledningen til middelalderen er Vestromerrikets fall, folkevandringene og kristendommens voksende innflytelse. Avslutningen av middelalderen skyldes den samlede effekt av endringene på 1400 - 1500 tallet, som skyldtes boktrykkerkunsten, reformasjonen, europeernes oversjøiske reiser, ildvåpnene og romerrikets fal (1453), alt i følge wikipedia.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere