Midler til kunstis og Gulleråsen stasjon

Driftsstøtte til banene på Ullern og Bogstad gir håp for fremtiden.

Driftsstøtte til banene på Ullern og Bogstad gir håp for fremtiden. Foto: Arkivfoto

Både kunstisbanen på Ullernbanen og den nye banen på Bogstad får driftsstøtte i det nye budsjettet.

RÅDHUSET: – I tråd med søknadene fra de to stiftelsene som drifter Ullernbanen og Bogstad Vinterparadis, vil det bli gitt 1 million kroner til hver i driftsstøtte i 2013-budsjettet, sier byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen (V).

Han kan ikke si noe om den gjeldstyngede stiftelsen som drifter Ullernbanen vil få hjelp til å betale gjelden, slik at det blir drift denne sesongen. Heller ikke om det blir kommunal overtakelse av banen. Dette er tema i de pågående samtalene mellom byrådsavdelingen og stiftelsen.

Les også: Uavklart om Ullernbanen

Det vil komme en tilleggsinnstilling for idrettsanlegg senere.

– Her vil det bli avsatt midler til ulike prosjekter som drifting av breddeanlegget i Holmenkollen og rehabilitering av kunstgressbaner på blant annet Gressbanen og Ullernbanen, sier Elvestuen.

Gulleråsen stasjon på Holmenkollbanen er fremdeles uavklart med hensyn til å bygge en midlertidig plattform. Det er gjort to forprosjekter med forslag til løsning.

– Gulleråsen stasjon er omtalt i budsjettet. Byrådet vil komme tilbake til bystyret med en løsning for en midlertidig stasjon innenfor Ruters budsjettrammer i 2013. Det er flere ting som må avklares i tillegg til kostnadene, blant annet om Jernbanetilsynet aksepterer løsningen og om det er forhold som krever ekspropriasjon, sier Elvestuen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.