RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midlertidig barnehage kan bli det motsatte


Omstridt: Oslo kommune ønsker nå å bygge en permanent barnehage her ved Skredderløkka, selv om bydelen bare ønsker en midlertidig løsning.
Omstridt: Oslo kommune ønsker nå å bygge en permanent barnehage her ved Skredderløkka, selv om bydelen bare ønsker en midlertidig løsning.
Oslo kommunes planer for Skredderløkka blir neppe mindre omstridt av at de nå går for inn for en permanent barnehage.

Bøler: Omsorgsbygg skal nylig ha skrinlagt planene for den midlertidige barnehagen på Skredderløkka, til fordel for en permanent barnehage det samme stedet. Grunnen til dette er at Byrådets kultur- og utdanningskomité har vedtatt at ferdigregulerte barnehagetomter ikke skal benyttes til midlertidige barnehager.

Østensjø bydelsutvalg skal ta stilling til det nye forslaget på sitt møte mandag 23. mars.

Barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø opplyser at ansvaret for bestilling av nye barnehager er overført fra bydelene til kommunen sentralt.

- Kommunen har sett at her har de en ferdig regulert barnehagetomt, og da ønsker de å bruke en av de få mulighetene de har til å bygge en permanent barnehage, sier Grotterød.

Bydelen har informert Rådhuset om at Skredderløkka allerede er omstridt.

Østensjø bydelsutvalg har sagt ja til til en midlertidig barnehage på Skredderløkka, men samtidig vedtatt at de på sikt ønsker området til friluftsformål.

- Dette er jo ikke forenlig med ønsket om en permanent barnehage, så vi er inneforstått med at vi ikke har klarsignal for dette fra våre politikere, sier Grotterød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere