RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midlertidig snølagring på Åsland


SNØEN SOM FALT I FJOR: Snøen som ligger i deponiet på Åsland ble fraktet dit i fjor og skal fjernes når det blir stillere tider på snøsmeltingslekteren.
SNØEN SOM FALT I FJOR: Snøen som ligger i deponiet på Åsland ble fraktet dit i fjor og skal fjernes når det blir stillere tider på snøsmeltingslekteren. Foto: FOTO: ARNE VIDAR JENSSEN
Snøen som er dumpet på Åsland skal kjøres til smeltelekteren når det blir rolige tider.

ÅSLAND: SVs Guri Riksaasen stilte i forrige møte i bydelsutvalget spørsmål om snøen som er deponert på Åsland.


– Jeg er blitt kontaktet av innbyggere som mener å ha observert at det dumpes snø fra Oppegård og Ski i det nedlagte snødeponiet på Åsland, medfører dette riktighet, spurt Riksaasen.

I snødeponiet ligger det mellom 20 og 30 lass snø, men disse stammer ikke fra Oppegård.

– Snødeponiet er ikke i bruk som tradisjonelt deponi. Vi har det i bruk som reserve hvis vi får driftsstans på lekteren, eller hvis det skulle komme så mye snø at vi benytte begge plasser for å få snøen vekk fra gatene, opplyser byrådssekretær Frida Blomgren i byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Snøen som er deponert på Åsland ble kjørt dit før nyttår og før kontrakten med lekteren var i drift.

LES OGSÅ: Her dumpes Oslo-snøen i fjorden

– Etter det har det blitt kjørt noen lass dit i forbindelse med at snølekteren har hatt mindre driftsstans. De lassene skal kjøres tilbake til lekteren når det er litt roligere perioder, sier Blomgren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere