RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Midt i granitten

Groruddalens store sommerfest, familiedagene 2006 på Bånkall gård, fikk drømmevær. Folk gikk mann av huse for å delta.

Bånkall: Gården har røtter helt tilbake i middelalderen. Denne søndagen skinner sola og gradestokken har forlengst passert 20 grader i skyggen, og folk strømmer til.
Iført gammel drakt inviterer Bånkall gård de tilreisende, både handelsfolk og andre, hjertelig velkommen til en uforglemmelig opplevelse. Her er det utfordringer for sterke mannfolk. Kjerringbæring og steinkasting... Det blir også arrangert andre former for konkurranser og tevlinger hvor alle kan delta. Store og små.

Fra scenen

Aktivitetene er mange og i tillegg er det et stort program på scenen. Grorud Arbeiderkor i fargerike og gamle klær åpner dagen.
Når Sven Nordin entrer scenen, er både tunet og den fine skråningen i bakkant fullsatt.
Her er det både unge og gamle som venter spent.
Sven Nordin innfrir forventningene og holder alle i ånde de tjue minuttene det tar å følge den tapre Terje Vigen over Skagen. Det er jo Ibsenår i år.
Groruddalen kunstforening stiller med farger og blanke ark. Ungene får boltre seg og skaper bilder som henges til tørk mellom bjørkene.
- Vi har masse kunst og håndverk på skolen. Det er morsomt å blande farger, selv om det ikke alltid blir som jeg tror, sier Anniken.
Hun er dypt konsentrert. Soloppgang i sterke klare farger formes på det hvite arket. Etter en nøye vurdering sier hun seg ferdig og henger bildet til tørk før hun kan ta det med hjem.

Urtehagen

Ned mot hovedveien ligger Bånkall gårds urtehage.
En liten grønn oase, med mulighet for opplevelse både for øyne og nese. Mellom de gule dagliljene finner vi mor og datter Nettum.
- Det er deilig å rusle rundt her. Det lukter godt, og det er spennende å se hvor mange slags urter som kan trives i det kalde klimaet her til lands, sier Lena Nettum.
Hun legger til at både hun og moren, Gro Nettum, hadde tatt turen til Bånkall for å høre på barnehagekoret.

Kjerringbæring

Det alle ventet på denne søndagen var finalen i den nye konkurranseidretten Kjerringbæring. Det er første gang dette arrangeres i Groruddalen og det venter både pokal og vandrepokal til den heldige vinner. Kjerringene som blir bært, må nøye seg med opplevelsen. Løypa på 100 meter må ha skremt de fleste, for det var bare tre par som stilte til start. Vinnerne gjorde unna distansen på 23.84 sekunder. Ingen dårlig tid med ei kjerring "på nakken".
- Vi er nygifte for dagen. Traff hverandre like bort i skogen her, nå i dag, ler de to vinnerne Ole Jørgen Pettersen og Selma Ullern.
De er begge raske med å legge til at dette ga mersmak, og at de nå kommer til å legge seg i hardtrening foran neste års konkurranse.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere