*Nettavisen* Nyheter.

Midtstuen best – ingen tilfeldighet

Skolens ledelse skryter av ivrige elever, interesserte foreldre, gode lærere og en godt organisert undervisningsplan.

Midtstuen: Midtstuen skole ligger hvert år i toppen på de nasjonale prøvene for 8. trinn. Ferdighetene i regning er eksepsjonelt bra og testen for 9. trinn viser at Midtstuen er beste ungdomsskole i Oslo.

Takker barneskolene

– Først av alt er vi takknemlige for at barneskolene Svendstuen, Grindbakken og Slemdal har gjort en god jobb. De nasjonale prøvene på 8. trinn er i stor grad et resultat av ferdighetene som elevene har fått på barneskolen. Da er vår oppgave å løfte elevene ytterligere i riktig retning, selv om nivået er høyt fra før. Resultatene fra de nasjonale prøvene på 9. trinn viser at vi er på rett vei, sier avgående fungerende rektor, Jørgen Thorp.

Han har sin aller siste dag på skolen og ny fungerende rektor er Kåre Lien. I løpet av en måned er ny rektor på plass. Lien blir da skolens assisterende rektor. I mellomtiden er Elisabeth Ophaug fungerende assisterende rektor.

– Jeg er glad for at jeg har kommet til en skole med godt fagmiljø og som har fokus på elevvurdering med systematisk oppfølging av elevene, sier Lien.

Elevene sier til Ullern Avis Akersposten at Midtstuen er en skole der det er kult å være smart.

Kartlegging

– Vi har et kartleggingsprogram som vi har utviklet selv, med en felles strategi som alle lærerne er med på. Vi setter inn ekstra ressurser overfor elever som trenger det og deretter retester vi elevene, sier Thorp.

– Vi kvalitetssikrer programmet ved å etterprøve om tiltakene vi gjør virker. Det er et viktig grep som skolen gjør, sier Ophaug.

– I løpet av den korte tiden jeg har jeg sett lærere med stort faglig fokus og god klasseledelse. Samtidig har skolen en stabil lærermasse, sier Lien.

Samarbeid med foreldrene

– Vi har også et godt samarbeid med foreldrene De er gode lagspillere. Det er bra å ha foreldre som vil være med å løfte videre, sier Thorp.

– Det er nødvendig å ha foreldrene med på laget for å opprettholde et høyt nivå på skolen. Det er stort fokus på fag og både foreldre og elever har ambisjoner, sier Ophaug.

Kåre Lien er svært fornøyd med førsteinntrykket av skolen.

– Elevene er praktfulle. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Lien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.