Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mikael løp over 1000 km for en god sak

LØP FOR EN GOD SAK: Mikael Ness Nilsen løp for en god sak. Over 1000 løpte kilometer kunne han slutt loggføre.
LØP FOR EN GOD SAK: Mikael Ness Nilsen løp for en god sak. Over 1000 løpte kilometer kunne han slutt loggføre. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
På den smart appen på mobilen, bokførte Mikael Ness Nilsen fra Bislett over 1000 km med jogging. Og alt var for en god sak.

BISLETT: Har du en god sak du vil gjøre kjent, en lyst for jogging og en smart app på mobilen, er det utrolig hva du kan få til. Mikael Ness Nilsen fra Bislett hadde alle disse tingene. den mannen som har løpt aller lengst i Plan Norges jentekampanje. Kampanjen var lagt til en løpeapplikasjon på mobilen og deltakerne løp for å vise styrke for jenters rettigheter i den fattige delen av verden.

Nest best

Målet var å til sammen løpe gjennom alle Plans 49 land. Mikael har siden 15. september tilbakelagt 1.080 kilometer. Han har gjennomført 309 løp med en snitthastighet på 6 km/t. Han kan ble kun slått av en sprek dame fra Glåmdalen.

– God sak

– Jeg er jo blant annet fadder i Plan Norge. Og jeg syntes dette var en veldig god sak. Dessuten gjorde appen at det var morsomt å følge med på hvordan en lå an i forhold til de andre. Uten denne appen hadde jeg neppe løpt så langt, sier Ness Nilsen.

Over 8000 løp

I løpet av høsten har 8052 nordmenn til sammen løpt 58.248 kilometer gjennom appen utviklet av Plan Norge. Det er første gang i Norge at en bistandsorganisasjon bruker en telefonapplikasjon som kanal for å nå ut med budskapet sitt. Det er også første gang en hel kampanje blir lagt til telefonen.

Appen ble utviklet som en del av Plan Norges jentekampanje. Målet med The Long Run var å skape engasjement og spre kunnskap om jenters situasjon i fattige deler av verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Og diskriminering av jenter er et av de største hindrene for utvikling.

Gjennom appen ble nordmenns løpeturer målt med GPS-teknologi og distansen ble langt inn i et verdenskart som gikk gjennom Plans 49 programland. En distanse på til sammen 58.248 kilometer.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere