*Nettavisen* Nyheter.

Mikes lange fotballeventyr

Stabæks Mike Kjølø har alltid lagt vekt på allsidighet. Forsvarspilleren kjørte alpint fram til han var 16 år. Trener Finn Aamodt mente han var bedre med ball i beina enn på ski. Sats fotball, oppfordret treneren.Foto: Johan Stub og www.stabak.no

Mike Kjølø fra Romsås har opplevd det meste som fotballspiller. Det gjør 36-åringen stolt.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Har du et spesielt fotballminne fra Groruddalen?

I 1983 spilte jeg kretsfinale for Romsås mot Vestli på Bislett stadion. Jeg spilte sentralt på midten, og vi vant oppgjøret 10. Jeg husker at vi var en bra gjeng.


Hva er det største du har opplevd som fotballspiller?

Jeg har opplevd mye, men ingenting topper 98/99-sesongen i AIK. Vi tok seriemesterskapet, cupen og spilte Champions League. I gruppa hadde vi Fiorentina, Arsenal og Barcelona.

Hva er det verste du har opplevd som fotballspiller?

Nedrykkene med Skeid i 1997 og Stabæk i 2004 er det jeg husker best.

Hva synes du om sesongen hittil?

For laget har alt vært en opptur fram til nå. Det overrasker ikke meg at vi har spilt så god fotball. Selv brukte jeg vinteren godt og var inne på laget. En strekk i leggen i første seriekamp satt meg ut av spill, men jeg kjempet meg tilbake. Så brakk jeg kragebeinet. Utrolig synd.

Hvor havner Stabæk i årets serie?

Det blir gull!

Hva er dine styrker på banen?

Jeg har gode holdninger og jeg gir meg aldri. Allsidighet har vært nøkkelen til suksess for min egen del. Det er vel også grunnen til at jeg stort sett har vært skadefri.

Har du noen svakheter?

Alle har mangler, men jeg har spilt på de gode egenskapene mine. Jeg har innsett mine styrker og svakheter. Alle kan ikke drible og sette den i krysset.

Hvem er favorittspilleren din?

Milans gamle kaptein Franco Baresi var helt spesiell.

Hvem er den beste spilleren du har møtt?

Portugals Rui Costa var knallgod. Jeg møtte han da han spilte for Fiorentina. Han hadde det morsomt på banen, og lekte med motstanderne.

Hva drømmer du om å oppnå på fotballbanen?

Jeg har ikke mange drømmer igjen, men jeg har satt meg et mål om å spille på den nye stadion til Stabæk. Den står klar neste sesong.

Har du drevet med andre idretter?

Jeg kjørte alpint fram til jeg var 16 år. Treneren min Finn Aamodt oppfordret meg til å satse fotball og jeg lyttet til han.

Har du et tips til unge spillere?

Ikke ta valget om hvilken idrett du vil satse på for tidlig. La valget falle naturlig.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag