RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mil etter mil med et smil


Løper og løper: Maraton er en stor interesse for Dag Sture Eine Friis. Nå har 62-åringen kommet seg opp i 208 fullførte maratonløp.
Løper og løper: Maraton er en stor interesse for Dag Sture Eine Friis. Nå har 62-åringen kommet seg opp i 208 fullførte maratonløp.
Maratonløper Dag Sture Eine Friis (62) har for det meste løpt 27 helmaraton på ett år. Til helgen stiller han i New York Marathon.

VOKSEN: Det er en utrolig god følelse når du kjenner at kroppen fungerer, sier Dag Sture.

Nylig fikk Voksen-mannen sine sekunder i rampelyset da han holdt følge med Senkveld-duoen Thomas og Harald under Oslo Maraton. Likevel blir 62-åringen nysgjerrig når lokalavisen ringer og spør om et intervju. Å prate om sin store hobby maraton er selvfølgelig noe mosjonisten sier ja til.

Jeg så Grete Waitz i avisen da hun hadde vunnet New York Maraton for tredje gang i 1980. Det var da jeg bestemte meg for å begynne å løpe selv, sier 62-åringen og viser oss avisutklippet han har tatt vare på i nærmere 30 år.

Bedre tid til maraton

Vi har satt oss ned med maratonløperen utenfor SATS på Makrellbekken. Det har gått mange år siden Voksen-mannen fikk interesse for maraton, men lysten til å løpe blir bare større og større.

Jeg håper jeg kan holde på i mange år til i alle fall til jeg blir over 75, sier 62-åringen.

Dag Sture ser uforminsket pigg ut, selv om han både har vært ute på løpetur og trent med vekter og syklet på SATS.

Det er først den siste måneden jeg har begynt å trene litt med vekter, og med tanke på maraton er det helt klart en fordel.

Bedre tid har også Voksen-mannen fått, etter at han nylig gikk av med pensjon. Dermed får Dag Sture enda bedre tid til å gjøre det han liker best nemlig å løpe.

Nå skal jeg reise til New York, og det er helt klart det store for en maratonløper. Der skal jeg kose meg gjennom løypa, smiler 62-åringen.

Tøft på Mallorca

Dag Sture forteller at han bryr seg lite om tider når han løper maraton.

Jeg fokuserer på å ha det gøy, og i tillegg får jeg mosjon. Det som også er fint når jeg er ute og reiser, er at jeg får sett mye flott.

Siste reise for Voksen-mannen var til Mallorca, der han stilte i Palma Marathon.

Jeg fikk krampe etter syv kilometer, men klarte å komme meg til mål.

Dag Sture har bare brutt én eneste gang i maratonsammenheng.

Det var en gang i Stockholm jeg måtte bryte. Da fikk jeg krampe i begge beina ganske tidlig i løpet.

27 løp på én sesong

Uansett har Dag Sture en utrolig maratonhistorikk. Hele 208 løp har han fullført, og med det er han inne på topp fem-lista i Norge over de som har fullført flest maratonløp.

På det meste har jeg løpt 27 maraton på én sesong. Det var for to år siden da jeg hadde en konkurranse med en annen løper om å komme først til 200, sier Dag Sture.

Han har allerede sett på terminlisten for neste år og plukket ut nye destinasjoner for å fortsette ferden mot 300 løp.

Dubai og Israel er blant de neste stedene jeg har lyst til å løpe, sier Dag Sture Eine Friis en av områdets desidert største "stayere".

PS! Maraton er ikke den eneste interessen til Dag Sture Eine Friis. Den svært aktive Voksen-mannen driver i tillegg med både sykling, triathlon og motbakkeløp. I motbakkeløp var han i år en av få i landet som fullførte samtlige seks nasjonale konkurranser.@Sitat.tekst.spo:Jeg håper jeg kan holde på i mange år til i alle fall

til jeg blir over 75.

Dag Sture Eine Friis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere