RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mild budsjetthøvel i Bydel Ullern


Selv om omsorgstrappen for de eldre har høy prioritet, så er ikke barn og unge glemt i budsjettet forsikrer bydelsdirektør Thor-Even Strømme, her godt kommuniserende i barnehagen. Foto: Vidar Bakken
Selv om omsorgstrappen for de eldre har høy prioritet, så er ikke barn og unge glemt i budsjettet forsikrer bydelsdirektør Thor-Even Strømme, her godt kommuniserende i barnehagen. Foto: Vidar Bakken
Nye eldretiltak i Bydel Ullern koster, men gevinsten kan bli stor.

ULLERN: En utvidelse av omsorgstrappen koster, men på sikt vil bydelen spare penger.

– Budsjetter for 2010 er som andre år. Behov og etterspørsel overstiger de rammer vi har til disposisjon, sier bydelsdirektør Thor-Even Strømme.

Omsorg+

Det er særlig differensiert eldreomsorg som får tilskudd i 2010-budsjettet.

– Vi skal ha på plass Omsorg+ i Skøyen Terrasse som omfatter 62 leiligheter. I utgangspunktet koster ikke dette så mye å få til. Det er satt av penger til en husvertfunksjon. I tillegg blir det tilgang til nattjeneste når det gjelder hjemmesykepleien. Det vil si at det blir døgnbemanning som beboerne får tilgang til. Hensikten er å skape større trygghet. Dette blir et nytt trinn i omsorgstrappen. I 2010 legges det også opp til dagrehabiliteringsenhet med fysioterapeut og ergoterapeut. Dessuten vil det bli middagsservering på seniorsenteret også i helgene, sier Strømme.

Ny korttidsenhet

Et annet viktig tilbud til eldre blir den intermediære enheten på Diakonhjemmet sykehus.

– Dette blir en trygg korttidsenhet for dem som er på vei mellom sykehus og eget hjem. Med dette vil vi få færre overliggere på sykehus, samtidig som man minsker belastningen på sykehjemmene. Denne enheten er et samarbeid mellom bydelene Ullern, Vestre Aker og Frogner, samt Diakonhjemmet. Bydel Ullern skal drive enheten. Det blir et spleiselag, hvor vår bydel må ut med noe over tre millioner kroner i årlige driftsutgifter.

Betydelig besparelse

– I og med at det ikke følger midler med til dette, må vi omprioritere noe i budsjettet. Ettersom det blir færre eldre i bydelen i årene som kommer, og ved at vi nå etablerer Omsorg+ tjenesten, den nevnte korttidsenheten og fortsatt styrking av hjemmetjenesten, kan vi finansiere disse nye trinnene i omsorgstrappen ved å bruke noe mindre penger på kjøp av sykehjemsplasser og liggedøgn på sykehus., sier Strømme.

Opprettholder kvaliteten

– Et annet område som prioriteres er barn og unge. Neste år skal vi "sy bedre sammen" tjenestene til barn og unge slik at særlig utsatte barn og familier får tidligere hjelp enn i dag. Vi skal etablere et "familiens hus" og barnevernet styrkes med 2.5 mill. kr.

De økte kostnadene vil foruten omprioriteringer bli dekket ved forsiktig bruk av "ostehøvel" på en del områder i budsjettforslaget.

– Vi tar blant annet litt fra administrasjonen og litt fra barnehagene. Dessuten vil vi få en besparelse gjennom at helsestasjonen blir samlokalisert i det nye bydelshuset på nyåret. Men vi tar ikke mer enn at vi gjennom stram styring klarer å nå de mål vi har satt oss for god kvalitet på tjenestene. Og det er helt avgjørende i en omstillingsprosess, sier Strømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere