RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GEITMYRA: I fjor gikk miljøprisen til Geitmyras Matkultursenter for barn, her glade barn fra tidligere sak i dittOslo.no.
GEITMYRA: I fjor gikk miljøprisen til Geitmyras Matkultursenter for barn, her glade barn fra tidligere sak i dittOslo.no. Foto: Foto: Arkiv

Miljøbevisst? Du kan vinne 50.000 kroner

Er du et godt, miljøbevisst eksempel for andre? Da kan du vinne hele 50.000 kroner i premiepenger fra kommunen.

OSLO: Bymiljøetaten er i gang med å finne en verdig mottager av Oslo miljøpris for 2014.

– Vi søker kandidater som har tenkt nytt, skapt resultater eller gjort en innsats for Oslomiljøet. Prisen kan gis til enkeltpersoner, organisasjoner og virksomheter som med sin miljøinnsats i Oslo kan fremstå som et godt eksempel for andre, står det blant annet i pressemeldingen fra bymiljøetaten.

Urbane utfordringer

I tillegg går det frem at Oslo miljøpris skal gis til noen som ved sin miljøinnsats kan framstå som et godt eksempel for andre.

Dette kan man være ved å ha gjort en innsats over tid, være en pionér på området eller ha gjort noe som har gitt betydelige resultater.

Prisen kan gis til enkeltpersoner, organisasjoner, private og offentlige virksomheter.

– I år ønsker vi å ha fokus på urbane miljøutfordringer. Oslo vokser og det er avgjørende at vi ser på dette som en mulighet til å utvikle byen på en miljømessig god og forsvarlig måte. Vi ser derfor spesielt etter innsats, tiltak og ideer som kan deles og gjerne også være til inspirasjon for andre byer rundt om i verden, sier Guri Melby, byråd for miljø og samferdsel, i pressemeldingen.

Les også: Anniken varslet om forurensning i Ljanselva

En kombinasjon

Ifølge pressemeLdingen betyr ikke dette at man bare ser etter de store visjonene, små smarte tiltak kan også være viktige miljøbidrag i andre byer enn Oslo.

Det trengs en kombinasjon av bevisst satsning på bevaring av natur, en fremtidsrettet kretsløpstankegang og øynene skarpt rettet mot nullutslipp.

– Vi ønsker å fremheve at lokale initiativ kan få stor internasjonal betydning om vi evner å dele eksemplene og inspirere andre i deres miljøarbeid, sier miljøbyråden.

Les også: Utslipp i Akerselva

Geitmyra vant i fjor

Blant tidligere vinnere finnes alt fra musikkfestival til rederiet Color Line. I fjor gikk prisen til Geitmyras Matkultursenter for barn. Man kan også foreslå seg selv.

Prisen deles ut på Verdens miljødag 5. juni, søknadsfristen er 22. april. Mer info om hvordan du søker her.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere