RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøet får én milliard

De neste ti årene vil Groruddalen motta én milliard kroner fra Staten og Oslo kommune til å bedre miljøet i dalen. I mars vil et utkast av programmet foreligge.

Alfaset: Mandag var byrådsleder Erling Lae, samferdselsminister Torild Skogsholm, miljøvernminister Knut Arild Hareide, byråd for byutvikling Grete Horntvedt og byråd for miljø og samferdsel Peter N. Myhre samlet i Groruddalen for å inspiserere hovedutfordringene.
Bedre miljøet
Foreløpig vil de fem jobbe med å bedre miljøet langs veinettet. Den sterke økningen av biltrafikk i dalen må snus for å bedre luften, minske støyen og bedre nærmiljøet. I tillegg ønsker de fem å effektivesere godsterminalene på Alnabru og gjøre de mer miljøvennlige. I perioden 2006 - 2009 er det satt av cirka 160 millioner kroner i statlige midler for å oppnå de ønskede målene for godsterminalene.
De bevilgede pengene skal også brukes til å bedre kollektivtilbudet i dalen. I tillegg skal midlene gå til å skilte sykkel- og turveissystem og gjøre dem sammenhengende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere