RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøet i fokus på Sagene


Tommy Skjervold fikk æren av å åpne Bentsehjørnet minigjenbruksstasjon.
Tommy Skjervold fikk æren av å åpne Bentsehjørnet minigjenbruksstasjon.
Nå blir det enda enklere å være nærmiljøvennlig på Sagene og Torshov.

SAGENE: I dag åpnet Bentsehjørnet minigjenbruksstasjon i Bentsebrugata. Dette er en førjulsgave til 30.000 innbyggere i bydelen.

– Vi i Renovasjonsetaten har satt som mål at vi skal ha 50 prosent materialgjenvinning i hovedstaden innen 2014. Nå ligger vi på 30 prosent og denne miljøstasjonen på Sagene skal være med på å få opp dette tallet, sier direktør i Renovasjonsetaten, Pål Sommernes, til Østkantavisa.

–Vær nærmiljøbevisst

Minigjenbruksstasjonen kan ta i mot små ting av metall, keramikk, porselen, klær og tekstiler, kassert småelektronikk og annet som ikke skal kastes i beholderen hjemme.

Byrådssekretær for Samferdsel, miljø og næring, Tommy Skjervold, sto for den offisielle åpningen av miljøstasjonen.

– 80 prosent av innbyggerne i Oslo ønsker å kildesortere. Derfor er tilgjengelighet et nøkkelord. Med denne stasjonen håper vi at vi kan sette nye rekorder med gjenvinning på Sagene. Vi må vise at vi er nærmiljøbevisste, sa han før han åpnet stasjonen.

Sagene i gang

20.000 husstander er allerede i gang med å kildesortere mat og plastemballasje, og noen av disse bor

på Sagene.

Renovasjonsetaten mener at det er viktig at det som ikke får plass i poser eller som man ikke kan kildesortere hjemme, blir levert til Bentsehjørnet minigjenbruksstasjon.

De tar også imot små ting man ikke trenger mer som andre kan ha bruk for. Alt avfall kan enten gjenvinnes, brukes på nytt eller behandles på en annen miljøriktig måte.

– Vi har satt et ambisiøst mål, men vi i bydelsutvalget skal gjøre vårt for å motivere folk til å bruke det, sa leder i BU, Per Overrein.

Egen kunstutstilling

Inne i den nye flotte miljøstasjonen er det også en egen utstilling.

Her kan du se "Ruba Bekia - Everything is broken" av Pekka Persson, som selv bor i bydel Sagene.

Han har i denne utstillingen brukt filmopptak fra Haraldrud gjenbruksstasjon og fra "de dødes by" i Kairo. Utstillingen omhandler forbruk og gjenbruk.

Miljøstasjonen er åpen fra klokken 12.30 til 19.30
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere