RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøfartsgrensa oppheves


Over for denne gang: Gry Larsen i Statens vegvesen opphever miljøfartsgrensa fra i dag.
Over for denne gang: Gry Larsen i Statens vegvesen opphever miljøfartsgrensa fra i dag.
Søndag 19. april er det slutt på 60-sone og miljøfartsgrense på Ring 3 og Trondheimsveien for denne gangen.

MANGLERUD: - Jeg håper folk holder ut med 60-sonen litt til, for det er i denne tida det er viktigst å senke farten. Nå er alle partiklene i ferd med å bli frigitt fra is og snø, sa prosjektleder for miljøfartsgrensen Gry Larsen i Statens vegvesen til Lokalavisen Groruddalen like før påske.

Risikoen for stor forurensning vil fortsette fram til rengjøringsarbeidet starter langs E6.

Lett å kjøre for fort

Analysene for de siste månedene med miljøfartsgrense er ikke klare ennå, men tidligere års analyser har vist at farten til bilistene har økt fra mars måned. Årsaken er at veiene er tørre og fine og det er lettere å trykke litt ekstra på gasspedalen.

Basert på beregninger fra Transportøkonomisk institutt forventer Statens vegvesen en nedgang i farten på 6-7 km/t i tida med miljøfartsgrense, men de håper folk har valgt å kjøre nærmere 60 km/t enn 80 km/t.

Miljøfartsgrense, sammen med tiltak som vasking og salting av veier og piggdekkgebyr, førte i 2007 til at grenseverdiene for luftforurensning for første gang ikke ble overskredet på Ring 3. Disse grenseverdiene er lovpålagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere