RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøfartsgrense

Med 80 km/timen bruker du teoretisk opp mot 80 prosent mer energi enn om du kjører i 60. Dette har selvsagt betydning både for gassutslipp og for hvor mye støv som blir virvlet opp. For Ullern, som er omringet av store gjennomgangsårer, er dette viktig.

Det har vært en del skriverier om miljøfartsgrensen i Oslo, og det har vært fokusert på om de som kjører raskere enn 60 km(t kan bøtelegges.

Mildt sagt er dette en problemstilling helt på siden av det som er saken.

Miljøfartsgrensen ble ikke innført for å erte bilister med bly i gasspedalfoten. Målet er å høste de helse- og miljøfordelene som omfattende undersøkelser og forskning viser at dette gir.

Erfaringen fra Oslo er også positive. I motsatt fall hadde det jo ikke vært noen hensikt i å fortsette med dette.

Mange allergikere får store plager av svevestøv som følger av biltrafikken. Å redusere denne plagen er ett av målene med miljøfartsgrensen.

Samfunnet taper store verdier ved at helseplagene forårsaker mye fravær fra arbeidsplasser i tillegg til at helsevesenet får store økte utgifter.

Derfor er dette en oppfordring til alle om å ta ansvar og om å vise hensyn.

Med andre ord, respekter miljøfartsgrensen!

Arne Andreassen

Styremedlem Ullern Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere