RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøfokus blant unge gründere


Oscar Opshaug Pedersen, Marianne Støylen, Avrinder Singh Hunbal, Jette Høylo-Rosenberg og Marielle Tømte fra klasse 9B på Årvoll hadde laget lommelykt som fikk strøm fra en hydrogengenerator. Og som du ser, den virker.
Oscar Opshaug Pedersen, Marianne Støylen, Avrinder Singh Hunbal, Jette Høylo-Rosenberg og Marielle Tømte fra klasse 9B på Årvoll hadde laget lommelykt som fikk strøm fra en hydrogengenerator. Og som du ser, den virker.
Forrige torsdag var dagen for dommen over langvarige og nitidige forberedelser. Ungdommene fra skolene på Linderud, Årvoll og Ellingsrud mønstret på Lillestrøm.

LILLESTRØM: I hard konkurranse med 140 andre bedrifter viste de frem sine forretningsideer på sine små stands i den kjempestore utstillingshallen.

Bare vinnere

Bare å ha kommet så langt som til å stille ut er en seier for de fleste.

Alle deltakerne er vinnere ved at de er med og bygger sin egen stand, sier Ståle Nordli fra arrangøren Ungt Entrepenørskap og legger til:

I år har vi spesielt mange innovative produkter, og flere har hatt et spesielt fokus på miljø- og klimaproblematikk. Dette blir tidenes flotteste Entreprenørskapsmesse!

Spennvidden

På stand 137 treffer Lokalavisen en riktig så blid jente. Hun og de andre på gruppa fra Årvoll har allerede fått sin første premie og sjekk.

Dette går riktig så bra. Responsen er stor og har alt solgt T-skjorter. For å si det som det er: Don't refuse. Just refuse! ler Sideh Morovati.

Sett lyset

Mange av de spenstige prosjektene er foreløpig bare på tenkestadiet, men klasse 9B fra Årvoll har et lyst levende produkt å vise fram.

Se den lyser til og med, utbryter Marielle Tømte etter å ha koblet de riktige ledningene. Lommelykta som drives med hydrogen.

Framtidens energi må du vite, ler Marielle.

Trash

Espen Nordstrøm og Steffen N. Johansen fra Linderud, har sin oppfatning om hvordan ungdommen skal endre sine vaner og kaste søpla fra seg på en bedre måter med sin Trashmaster. Enkelt og greit.

Drømmesenga

Lokalavisens utsendte som i transe etter å ha blitt presentert for drømmesenga.

Vi tok utgangspunkt i at de fleste tilbringer mesteparten av tiden sin på rommet, og har laget et multimøbel som dekker alle behov, sier Jeanette Johansen fra Ellingsrud.

Klikk her les mer om messen og resultatene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere