RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøkrig på Haugenstua


 
 
Helge Egeland beskylder Bjørn Hallme og Harry Finstad for å tale med to tunger når de forteller hvor miljøvennlig det er med fjernvarme fra Viken.

HAUGENSTUA: Styrelederen i Forsheimer borettslag viser til førstesiden i Lokalavisen Groruddalen 17. januar.

Jeg er overrasket over å se oppslaget med Hallme og Finstad som står frem som miljøforkjempere. Faktum er at de fra dag én har motarbeidet flertallet i styret som ville ha tilknytning til Viken Fjernvarme. De to glemte å fortelle leserne at de egentlig var imot dette, tordner Egeland.

Velkommen etter

Mellom 4.500 og 6.350 tonn CO2 blir borte fra Tokerud varmesentral. Det skjer når Forsheimer, Smedstua og Haugenstuas 1.600 boliger går over fra olje til fjernvarme.

Helge Egeland er glad konklusjonen ble Viken fjernvarme. Alternativet hadde vært et fyringsanlegg for briketter til 15 millioner kroner. Det ville betydd 100 trailerlass per år inn til området.

Ifølge Egeland var dette løsningen som Finstad og Hallme egentlig ville gå for, mens representantene fra Forsheimer og Smedstua borettslag støttet Viken fjernvarme. Til slutt ble det enstemmig vedtak.

Det blir galt at de fremstår som "stjerner" når de egentlig har sittet og motarbeidet. Begge to var imot at Viken fjernvarme skulle komme inn, sier Egeland.

Småfrekt

Nestleder i Forsheimer, Ole Martin Heramb, reagerte også på duoens miljøengasjement i avisen.

Jeg synes det var småfrekt, sier han.

Argumentet om besparelsen på 50 trailerlass med olje, har fyrt opp styreledelsen i Forsheimer.

Det ville blitt mange flere trailerlass med briketter, 3-4 trailerlass i uka. Men Finstad skal ha skryt for å følge godt opp overfor Viken etter at beslutningen var tatt, sier Heramb.

Burde opplyst

Styrelederen mener de to burde ha opplyst om de interne prosessene i varmesentralstyret, nemlig at det har gått både ei og to kuler varmt om hvilken løsning som er best.

Jeg har skjønt at det har vært stor uenighet. Derfor virker dette litt på trynet, sier Egeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere