*Nettavisen* Nyheter.

Miljø, familie og reggae på Langøyene

Langøyene er det perfekte festivalstedet, sier Ida Lynghaug, en av de ivrige frivillige som jobber med festivalen Bamboojam første helg i august.

Langøyene: Når vi møter Ida, siler regnet ned utenfor vinduet, men hun er likevel i festivalhumør, etter at hun dagen før har vært og inspisert området som skal brukes til festival på Langøyene. Festivalen Bamboojam arrangeres 4. til 6. august, som en større og bedre utgave av fjorårets festival, som fant sted i Spasiparken ved Slottsparken.

Hovedfokuset for festivalen er miljø på forskjellige plan.
På festivalen ønsker vi å skape et hyggelig miljø og atmosfære rundt et seriøst tema, nemlig fremtiden vår, sier Ida Lynghaug. Vi ønsker å bidra til et styrket samarbeid mellom frivillige organisasjoner, kunstnere, artister og publikum som jobber med økt miljøbevissthet og miljøinnsats for byen.

Dette skal være en fest for både voksne og barn. Barna våre er veldig viktige! understreker Ida, som selv er mor til lille Aurora (16 mnd), som naturligvis er med i arrangementsstaben.
Ja, Aurora er med. Blant annet ordner og rydder hun en god del på kontoret, smiler Ida.

På en miljøfestival vil miljøbudskapet selvfølgelig ha en naturlig plass. Blant annet vil miljøorganisasjonene Greenpeace og Neptun være på plass på festivalens miljøtorg.

Festivalen varer i tre dager til ende, og arrangørene oppfordrer festivaldeltakere til å ta med seg telt og gjøre det til en døgnet rundt-opplevelse.
Festivalen blir lagt opp som en barne- og familievennlig fest med muligheter for camping, så ta med telt og bli over natten! oppfordrer Ida.

Det legges opp til en rekke forskjellige aktiviteter for små og store. Blant annet blir det en stor og en liten scene med live-konserter, et eget sirkus- og DJ-telt, kunstopplevelser i skogkanten og salg av både mat og drikke. En av samarbeidspartnerne er Fjordcruise, som sørger for en god del av det praktiske ved gjennomføringen av festivalen. Ellers stiller for eksempel Stena Line opp med hoppeslott for de yngste.

Det aller viktigste med festivalen er musikken, og det blir hovedvekt på reggaemusikk i ulike former og varianter. Blant artistene finner vi blant andre Boots Alliance, Terroristene og Grounation og en rekke andre. Det er bare å krysse av i kalenderen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag