*Nettavisen* Nyheter.

Miljøengasjert bestefar

Knut Chr. Hallan har gjennom tre år brukt 2.800 timer på kampen mot dumpingen av giftholdig slam ved Malmøykalven. Her fra mars 2006 da han lenket seg fast utenfor Stortinget i seks timer. Foto: Øystein Dahl Johansen

Nominasjonen til Årets navn er god støtte for Knut Chr. Hallan som snart må møte i tingretten for sitt engasjement i deponisaken.

ULVØYA: Dette er veldig hyggelig. Jeg synes alle er flotte kandidater og det er en ære å bli nominert, sier Knut Chr. Hallan som gjennom tre år har kjempet mot dumpingen av giftholdig slam i dypvannsdeponiet ved Malmøykalven.

Bestefaren fra Ulvøya har brukt mer enn 2800 timer på deponisaken og har blant annet stått seks timer i lenker foran Stortinget, ligget to dager i telt utenfor Miljøverndepartementet, vært med på ti aksjoner på fjorden, blitt kastet på glattcelle, skrevet utallige brev og e-poster og samlet 19 ringpermer med informasjon om deponisaken.

Hallan forteller at nominasjonen er god å ha med seg når han 18. februar må møte i Oslo tingrett etter en aksjon på lekteren hvor han og en annen aksjonist lenket seg fast og ikke flyttet seg da politiet ba dem om det.

Det er veldig godt å ha støtte fra Nordstrands Blads lesere. Vi har aldri nektet for at vi ikke flyttet oss, men vi hevder nødrett på grunn av ulovlighetene som Oslo havn står bak og vil forklare dette i retten. Det er så innmari viktig at vi har allmennhetens støtte, vi er jo bare noen som forsøker å si ifra at noe er gærn't, sier Hallan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.