*Nettavisen* Nyheter.

Miljøfartsgrensen opphevet

Gry Larsen i Statens vegvesen ber folk vente til 19. april med å trykke litt mer på gasspedalen. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

Søndag var det slutt på 60-sone og miljøfartsgrense på Ring 3 og for denne gangen.

RING 3: - Jeg håper folk holder ut med 60-sonen litt til, for det er i denne tiden det er viktigst å senke farten. Nå er alle partiklene i ferd med å bli frigitt fra is og snø, sier prosjektleder for miljøfartsgrensen Gry Larsen i Statens vegvesen.

Lett å kjøre for fort

Analysene for de siste månedene med miljøfartsgrense er ikke klare før etter påske, men tidligere års analyser har vist at farten til bilistene har økt fra mars måned.

Årsaken er at veiene er tørre og fine og det er lettere å trykke litt ekstra på gasspedalen. Basert på beregninger fra Transportøkonomisk institutt forventer Statens vegvesen en nedgang i farten på 6-7 km/t, men de håper folk velger å kjøre nærmere 60 km/t enn 80 km/t.

Lavere luftforurensning

Miljøfartsgrense, sammen med tiltak som vasking og salting av veier og piggdekkgebyr, førte i 2007 til at grenseverdiene for luftforurensning for første gang ikke ble overskredet på Ring 3. Disse grenseverdiene er lovpålagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.