RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøpartiet De Grønne vil forby engangsgriller i parker

Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil forby engangsgriller i alle Oslos parker og friområder.

– Vi er veldig for at folk skal ha muligheten til å grille. Vi vil gjøre den muligheten enda bedre ved å få på plass skikkelige ordninger for fellesgriller og utleie av flergangsgriller i parkene, sier Lan Marie Nguyen Berg, De Grønnes førstekandidat i Oslo.

Tirsdag denne uka meldte Dagsavisen at det anslagsvis blir plukket 3.000 engangsgriller fra parkene i Oslo hver dag. Bymiljøetaten i Oslo sier at publikum jevnt kaster engangsgriller blant vanlig avfall, noe som gjør at avfallsbeholderne tar fyr.

MDG mener nå at engangsgriller må forbys i parkene. Nguyen Berg mener engangsgriller både er et stort avfallsproblem og at de er svært lite miljøvennlige.

– Slik det er nå flyter Oslos parker over av søppel og engangsgriller, og gresset ødelegges. Slik vil ingen, kanskje med unntak av Frp som i dag gikk kategorisk ut mot et forbud, ha det, sier MDGs førstekandidat.

Partiet foreslår å få på plass lange flere permanente griller i alle offentlige parker, samt å starte med utleie av griller. Når disse løsningen er på plass vil de at et eventuelt forbud skal tre i kraft. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere