RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøpris til Rosenborg

Nordstrand: Prisen for 2005 går til Rosenborg - murhuset i Nordstrandveien 25. Det er bygget i ca. 1899, og teller tre etasjer med tårnrom pluss utsiktstårn. Huset har gjennomgått restaurering i mange år og i 2005 ble alle fasader rehabilitert, forteller velleder Njål Hallre.

Innvendig er huset pusset opp med heleik parkett, stukkatur og gammelt listverk. Ute er det variert beplanting med druer, aprikoser, gamle epleslag og tulipantre. Eieren Olav Dalen Zahl fikk overrakt en akvarell med "Rosenborg"-motiv, malt av Jan-Kåre Øien, og et messingskilt. Årsmøtets miljøpris er den åttende i vellets historie.

Overgang

I året som har gått har vellet naturlig nok vært involvert i en rekke saker.Ny småhusplan er vedtatt i bystyret, og nå venter en spent på veilederen som skal utarbeides i forbindelse med dette.

Vellet er med på å garantere lønn for ungdomstilbudet Café Uvel på Sæter i to måneder denne våren. De har også engasjert seg i spørsmålet om å få en lysregulert forgjengerovergang til den nye stranden på Kull og vedbolaget. Her er ifølge vellet tilbakemeldingen fra Statens vegvesen at dette vil bli sett på i sammenheng med Mosseveiens videre skjebne.

Nytt styre

Njål Hallre ble gjenvalgt som formann med Jarle Abelson som viseformann.

Med seg i styret har de Astrid Dieserud, Christian Roscher-Nielsen, Terje Krogh, Vidar Myrer, Kari Sofie Thune, Heidi Aasheim.

Varer til styret er Johannes Løken, Nina Samuelsen og Sverre Samuelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere